Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα κάνει η Merkel μετά το τέλος της θητείας της

tags :
Τι θα κάνει η Merkel μετά το τέλος της θητείας της

Από τότε που παραιτήθηκε από την προεδρία του CDU λαμβάνει μέρος σε λίγες μόνο κομματικές εκδηλώσεις. Τα σενάρια που διαδίδουν media του Αμβούργου και οι φήμες για τα σχέδια μετακόμισης

Πού θα εγκατασταθεί η Merkel όταν δεν θα είναι πια καγκελάριος;

Στο Αμβούργο εικαζόταν εδώ και μήνες ότι θα μετακομίσει εκεί.
Αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Merkel έχει άλλα σχέδια.
Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε τις εικασίες για μετακόμιση στο Αμβούργο.
«Δεν θα μετακομίσω ούτε στο Αμβούργο, όπως λέγεται μερικές φορές», δήλωσε η απερχόμενη καγκελάριος από το Ρίγκεν (νησί της βορειοανατολικής Γερμανίας) κατά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια.
Ορισμένα ΜΜΕ του Αμβούργου είχαν δημοσιεύσει φήμες ότι η Μέρκελ προτίθεται να μετακομίσει στη γενέτειρά της - πιο συγκεκριμένα: στην ακριβή συνοικία Μπλάνκενεζε - μετά το τέλος της 16χρονης θητείας της.
Σήμερα, όμως, ανακοίνωσε ότι θα μείνει στο Βερολίνο και στην περιοχή Ούκερμαρκ του κρατιδίου Βρανδενβούργου το οποίο το περιβάλλει.
«Από εκεί δεν είναι μακριά η πρώην εκλογική μου περιφέρεια μέσω του όμορφου αυτοκινητοδρόμου Α20», είπε η Merkel.
Η οικογένεια της Merkel μετακόμισε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας στην μικρή πόλη Τέμπλιν της περιοχής Ούκερμαρκ, όπου έχει ακόμα μια ντάτσα.
«Σε σύγκριση με την εκλογική μου περιφέρεια, η Ούκερμαρκ δεν είναι και τόσο διαφορετική. Μόνο που της λείπει η Βαλτική Θάλασσα», είπε η Merkel.
Λίγες ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, η απερχόμενη καγκελάριος και επί μακρόν αρχηγός του κόμματος θα παρευρίσκεται απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της.
Στην εκλογική της περιφέρεια και συγκεκριμένα στην πόλη Στράλζουντ της βορειοανατολικής Γερμανίας, η Merkel παίρνει μέρος σε συγκέντρωση μαζί με τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) A. Lachet.
Στην εκδήλωση στην παλιά αγορά της πόλης θα μιλήσει επίσης και ο υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), G. Giuder, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την απευθείας εκλογή (άμεση εντολή) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (οι άλλοι περίπου μισοί βουλευτές εκλέγονται εμμέσως, μέσω του ψηφοδελτίου του κόμματος), στη θέση του ψηφοδελτίου η οποία κρατείτο μέχρι τώρα για την Merkel.
Ο Lachet ελπίζει σε οφέλη από την στήριξη της Merkel λόγω της εκεί παρουσίας της, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής, η καγκελάριος, η οποία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στις δημοσκοπήσεις, έλαβε μέρος μόνο μία φορά σε προεκλογική συγκέντρωση του Lachet - στο Βερολίνο στα μέσα Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης