Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραλογισμός: Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές δεν ενέκριναν την 3η δόση εμβολίων λόγω παρενεργειών, αγνοούν επιδεικτικά όσους τις υπέστησαν

Παραλογισμός: Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές δεν ενέκριναν την 3η δόση εμβολίων λόγω παρενεργειών, αγνοούν επιδεικτικά όσους τις υπέστησαν
Στην Ελλάδα αποκρύβουν τους θανάτους από εμβόλια και παρενέργειες, το σύστημα θεωρεί όσους υποστούν σοβαρές παρενέργειες μιαρούς.

Πραγματικά ποιος κοροϊδεύει ποιον.
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA πρόσφατα απέρριψε με πλειοψηφία 16 προς 3 την 3η δόση εμβολίων για άτομα κάτω των 65 ετών.
Μάλιστα o FDA προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος παρενεργειών σε νέους από μυοκαρδίτιδες και φλεγμονές της καρδίας είναι πολύ υψηλός.
Ο ΕΜΑ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε ότι θα αξιολογήσει προσεχώς το εμβόλιο της Pfizer εάν πρέπει να χορηγηθεί η 3η δόση.
Ωστόσο σε γνωμοδότηση που εκδόθηκε νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων - ή το ECDC, ένα από τα βασικά ρυθμιστικά όργανα που αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ - ανέφερε ότι δεν υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο γενικό πληθυσμό.
Ωστόσο, σημείωσε ότι ήδη εξετάζονται και χορηγούνται πρόσθετες δόσεις στους ηλικιωμένους, τους ανοσοκατεσταλμένους και ομάδες υψηλού κινδύνου.
Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Pfizer και την BioNTech για 2,4 δισεκατομμύρια νέες δόσεις mRNA.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο FDA δεν ενέκρινε την 3η δόση με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι παρενεργειών… αλλά όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή παρενέργεια οι αρχές αδιαφορούν.
Στην Ελλάδα αποκρύβουν τους θανάτους από εμβόλια και παρενέργειες, το σύστημα θεωρεί όσους υποστούν σοβαρές παρενέργειες μιαρούς.
Αυτό συμβαίνει διεθνώς.
Όταν ένας πολίτης υποστεί μια σοβαρή παρενέργεια πως αντιμετωπίζεται από το σύστημα υγείας;
Αντιμετωπίζεται ως παρείσακτος, ως μιαρός, ως ο πολίτης ο αδύναμος που δεν μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος του εμβολιασμού.

Η περίπτωση της Dr Danice Hertz

Η Danice Hertz, μια γιατρός 64 ετών που ήταν «φρικτά άρρωστη» και «ανίκανη» μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer, ισχυρίζεται ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αγνοούν χιλιάδες παρενέργειες πολιτών….από τα εμβόλια.

Η ίδια δηλώνει ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω στο χρόνο, δεν θα είχε εμβολιαστεί.
Η Hertz είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με πολλές υπηρεσίες υγείας, γιατρούς και ερευνητές - συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH), της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), γιατρών στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ και στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της που είναι σοβαρά νευρολογικό που υπέστη μετά τον εμβολιασμό.
Η Hertz είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σαν αυτήν - που έχουν σοβαρές παρενέργειες από εμβόλια COVID - που υποφέρουν και χρειάζονται βοήθεια, ωστόσο αγνοούνται από τις αμερικανικές υπηρεσίες υγείας.

Η Hertz, γαστρεντερολόγος που συνταξιοδοτήθηκε τον Οκτώβριο, πήρε την πρώτη και μοναδική δόση του εμβολίου Pfizer στις 23 Δεκεμβρίου 2020.
«Υπήρχε μια ευκαιρία να εμβολιαστεί επειδή το νοσοκομείο το έδινε σε κάθε γιατρό», είπε η Hertz.
«Μέσα σε 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό, άρχισα να αντιμετωπίζω τις πρώτες παρενέργειες».
«Περίμενα 15 λεπτά που πρέπει να περιμένει ο κάθε ένας που εμβολιάζεται και πήγα στο αυτοκίνητο και το πρόσωπό μου άρχισε να καίγεται»
«Οδήγησα προς το σπίτι πέντε λεπτά μακριά και μέχρι να περάσω την πόρτα του σπιτιού, είπα στον άντρα μου να καλέσει ασθενοφόρο».
Η Hertz είπε ότι μέσα σε 24 ώρες ανέπτυξε νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών παραισθησιών στο πρόσωπο, τη γλώσσα, το τριχωτό της κεφαλής, το θωρακικό τοίχωμα και τα άκρα, καθώς και τρόμο, σπασμούς, αδυναμία, πονοκεφάλους, εμβοές και ανισορροπία.
Η Hertz κάλεσε τον γιατρό της και πήρε το Benadryl και στεροειδή σε περίπτωση που είχε αλλεργική αντίδραση.
Την επόμενη μέρα το πρόσωπό της μούδιασε τελείως.
«Ολόκληρο το πρόσωπό μου ένιωσα να καίγεται - σαν να είχε χυθεί οξύ στο πρόσωπό μου.
Ένιωσα πόνο στο στήθος και δύσπνοια και πήγα για ύπνο για 7 ημέρες ήμουν χάλια».

Η Hertz αποτάθηκε σε αλλεργιολόγο που την αντιμετώπισε με στεροειδή σε περίπτωση που αντιμετώπιζε αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Μετά από μερικές εβδομάδες χωρίς βελτίωση, η Hertz συναντήθηκε με νευρολόγο στο Cedars-Sinai.
«Είδα έξι νευρολόγους, πέντε αλλεργιολόγους, τρεις ρευματολόγους και κανείς δεν είχε ιδέα», είπε η Hertz.

Την παρέπεμψαν στο CISA

Το CISA είναι ένα εθνικό δίκτυο εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των εμβολίων από το Γραφείο Ασφάλειας του CDC και επτά ιατρικά κέντρα έρευνας, καθώς και άλλους εταίρους που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας εμβολίων, διεξάγουν κλινική έρευνα υψηλής ποιότητας και αξιολογούν σύνθετα κλινικά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό.
Το έργο CISA παρέχει επίσης διαβούλευση με γιατρούς των ΗΠΑ που έχουν ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων σχετικά με συγκεκριμένο ασθενή που κατοικεί στις ΗΠΑ
Η υπόθεση της Hertz έγινε δεκτή στο CISA Project και παρουσιάστηκε στα CDC στις 23 Μαρτίου.
Μετά από νέες εξετάσεις ένας γιατρός ανέφερε ότι είχε «διαταραχή των ιστιοκυττάρων».

Το σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων (ή διαταραχή ιστιοκυττάρων) είναι μια κατάσταση στην οποία ένας ασθενής βιώνει επαναλαμβανόμενα επεισόδια των συμπτωμάτων της αναφυλαξίας - αλλεργικά συμπτώματα όπως κνίδωση, πρήξιμο, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή και σοβαρή διάρροια.

Η συστηματική μαστοκυττάρωση μπορεί να προκαλέσει δερματικές βλάβες, πόνο στα εσωτερικά όργανα, πόνο στα οστά, διάρροια και εμετό, απώλεια βάρους και καρδιαγγειακά συμπτώματα.

Η Hertz δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook που τώρα έχει περισσότερα από 160 άτομα που έχουν αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα μετά από εμβολιασμό και δεν μπορούν να βρουν βοήθεια με το πρόβλημα τους.
«Έχουμε 160 άτομα σε αυτήν την ιδιωτική ομάδα στο Facebook και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον»,

Τι απάντησαν τα CDC;

«Λυπάμαι πολύ για τη δοκιμασία σας.
Φαίνεται ότι αυτό που λείπει είναι αυτό που ονομάζουν «ερευνητικό ορισμό», με άλλα λόγια ένα σύνδρομο πλαίσιο για να περιγράψει αυτό που βιώνεται, καθώς μπορεί να μην ταιριάζει στις τρέχουσες διαγνωστικές κατηγορίες.
Δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα μπορούσε να προσεγγιστεί κανείς την θεραπεία».

Τι έχει αναφερθεί στο σύστημα VAERS;

«Αν κοιτάξετε τη βάση δεδομένων VAERS, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 περιπτώσεις με νευρολογικά προβλήματα μετά από εμβολιασμό που έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά για να τα παρουσιάσουμε στην επιστημονική κοινότητα πρέπει να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες»
Στις 24 Μαΐου 2021, η Hertz και άλλα 79 άτομα που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες από εμβόλια Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson και AstraZeneca έγραψαν μια επιστολή στον Λευκό Οίκο παρακαλώντας να δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης