Κοινωνία

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε αντιεμβολιαστή πατέρα που ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ από διευθύντρια σχολείου

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε αντιεμβολιαστή πατέρα που ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ από διευθύντρια σχολείου
Κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσία και για έργω εξύβριση

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.
Κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσία και για έργω εξύβριση, καθώς εισέβαλε σε σχολείο της Θέρμης απαιτώντας να γίνει δεκτό το παιδί του χωρίς να έχει προσκομίσει το αποτέλεσμα του self test, ενώ η διευθύντρια υπέβαλε εις βάρος του μήνυση.
«Δεν θα παραστώ.
Ηρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει.
Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», φέρεται να είπε
Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό.
«Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα.
Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν», σημείωσε σύμφωνα με το grtimes.gr.

Πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς μάσκα

Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος μετέβη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής (24/9), μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, για επεισόδιο που προκάλεσε, όταν δεν επετράπη στον γιο του να μπει στο σχολείο, καθώς δεν προσκόμισε την σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test.
Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο αρνούμενος να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος. Ετσι, αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300.
Πήγε στο σχολείο να υποβάλλει δήθεν πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια
Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.
Ωστόσο, η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί.
Ο ίδιος επέστρεψε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς -όπως τόνισε- «πρέπει να ξεκουραστεί, γιατί υπέστη σοκ και αυτός όπως και τα άλλα τα παιδιά. Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία.
Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε.
Περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο.
Εγώ ετοιμάζομαι, θα πάω χωρίς δικηγόρο, γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ».
Στη συνέχεια ξεκίνησε να μιλά διατυπώνοντας ισχυρισμούς και επιδεικνύοντας κάποια χαρτιά που είχε στα χέρια του, διατυπώνοντας παράλληλα τον χωρίς νομική βάση ισχυρισμό ότι θα…. επιβάλει πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου.
Παράλληλα, τόνισε ότι, «ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί τους όρους της σύμβασής μας. Την αποδέχθηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί».
«Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο αρνητής γονιός, συνεχίζοντας τα λεγόμενά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης