Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Τα παιδιά των 30% των κρουσμάτων covid – Εμβολιάστε τα, μη ρισκάρετε

Βασιλακόπουλος: Τα παιδιά των 30% των κρουσμάτων covid – Εμβολιάστε τα, μη ρισκάρετε
Τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά οφείλονται στην παράλλαξη Delta και στην αυξημένη ιχνηλάτηση είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να μη ρισκάρουν να τα αφήσουν να νοσήσουν καλεί τους γονείς ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Όταν άρχισε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων.
Τώρα το ποσοστό αυτό έχει φτάσει περίπου στο 30%.
Αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη Delta και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
«Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά.
Όμως ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η ''στραβή'' για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;» διερωτήθηκε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη.
«Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών, είπε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται.
«Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι» υπογράμμισε ο καθηγητής.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης