Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι επενδύσεις στο στόχαστρο του Υπουργείου Τουρισμού

Οι επενδύσεις στο στόχαστρο του Υπουργείου Τουρισμού
Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας
“Η ελληνική Κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειες της για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τις επενδύσεις. Αφήνοντας στην άκρη τις καθυστερήσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στην συνάντηση του με Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.
“Ο τουριστικός τομέας είναι ιδανικός για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Khalid bin Abdulaziz Al-Falih.
Οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις και στον τομέα του τουρισμού.
Ο Σαουδάραβας Υπουργός ζήτησε να ενταχθούν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στην επιχειρηματική αποστολή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία.
Η Σαουδική Αραβία ζητά την τεχνογνωσία της Ελλάδας στον τουρισμό
Ο Khalid bin Abdulaziz Al-Falih εξήρε την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού. Καθώς και τα αποτελέσματα στον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ζήτησε την τεχνογνωσία της Ελλάδας με βάση την εμπειρία της στην υποδοχή και ικανοποίηση επισκεπτών διαχρονικά.
Παράλληλα σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του στους τομείς της μεταποίησης, εφοδιαστικής αλυσίδας, καθαρής ενέργειας, συνδεσιμότητας ανθρώπων και αγαθών και στον τομέα του τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί workshop. Με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς που η κάθε χώρα παρουσιάζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα θα υπάρχει παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τη σημασία συμμετοχής των σημαντικότερων ελληνικών τουριστικών ενώσεων στο υπό δημιουργία «Business Council», στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος Δράσης 2021-2023 μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης