Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: 12.000 κρούσματα σε παιδιά έως τα τέλη του 2021 – Καμπανάκι για Βόρεια Ελλάδα

Σαρηγιάννης: 12.000 κρούσματα σε παιδιά έως τα τέλη του 2021 – Καμπανάκι για Βόρεια Ελλάδα
Στα τέλη Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν τον περσινό Νοέμβριο είπε για τη Βόρεια Ελλάδα ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με την επέλαση της επιδημίας του κορωνοϊού στα παιδιά αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα επιβεβαίωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε ότι έως τα τέλη του 2021 θα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 12.000 κρούσματα σε παιδιά.
«Τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή είναι πολλά.
Αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί.
Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά έωςτο τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος για ακόμα μια φορά υποστήριξε πως δεν χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα «όπλα» στα σχολεία, όπως είναι οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός.

Αυστηρότερα μέτρα, διαφορετικά lockdown

Σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περυσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα».
«Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα» υπογράμμισε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα φανεί στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι γεμάτες 200 κλίνες ΜΕΘ, ενώ θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των νεκρών.
Ο κ.Σαρηγιάννης απέδωσε την κατάσταση αυτή στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και στη διπλάσια μολυσματικότητα λόγω της μετάλλαξης Delta.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλιώς το lockdown θα είναι μονόδρομος.
«Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές» είπε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης