Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Άνω του 11% το προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Πιο πειστικός ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δημοσκοπήσεις: Άνω του 11% το προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Πιο πειστικός ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ
H Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα άνω των 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Την παγίωση ενός σημαντικού προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που ξεπερνάει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και την κόπωση της κοινωνίας από τα μέτρα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Pulse και της MRB.
Στην ερώτηση για το ποιoς πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Pulse, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά. 

Δημοσκόπηση Pulse

Δημοσκοπικό προβάδισμα συνεχίζει να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με διψήφια διαφορά μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 11,5%, με την κυβέρνηση να καταγράφει σχετική φθορά στο 36,5%.
Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά, καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 25%.
δσδ.JPG

 
 

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 40% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. 
Όσον αφορά την εμφάνιση των δύο ανδρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η πλειονότητα των ερωτηθέντων τους κρίνει αμφότερους αρνητικά, ωστόσο είναι ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης που δέχεται τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις (50%) στο καίριο αυτό ζήτημα, και όχι ο πρωθυπουργός.

afsd_1.JPG

Αξιολόγηση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

Αξιολόγηση Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ως προς την αξιολόγηση των του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 30% συνολικά τον κρίνουν σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (16%), ενώ το 50% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (31%) ή μάλλον αρνητικά (19%).

Αξιολόγηση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη στην έκθεση, ενώ το 17% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 79% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 31% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 9% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 76% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Αξιολόγηση Τσίπρα στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα στην έκθεση, ενώ το 70% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 19% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 17% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 62% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 56% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. 

Οικονομία

Όσον αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας το 42% των ερωτώμενων συνολικά δηλώνουν  σίγουρα αισιόδοξοι (22%) ή μάλλον αισιόδοξοι (20%), ενώ το 50% συνολικά αισθάνονται σίγουρα (25%) αισιόδοξοι ή μάλλον απαισιόδοξοι (25%). 
Σε ό,τι αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας στον ευρύτερο κεντρώο χώρο, το 52% των κεντροδεξιών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον αισιόδοξα για την οικονομία, ενώ το 45% των κεντροαριστερών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξα.

φδσασδφσδφασφδασφδα.JPG
Εμβολιασμοί


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού για το εμβόλιο, ενώ 15% δεν απαντά.
Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

emvolio2.jpg

Για το ενδεχόμενο νέου γενικού λοκντάουν το 40% συνολικά εκτιμά ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο (12%) ή μάλλον θα συμβεί (28%), ενώ το 46% συνολικά θεωρεί ότι μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο (37%) ή σίγουρα δε θα συμβεί (9%). 14% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

φδσασφδασφαδ.JPG

Δημοσκόπηση MRB

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 11,2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν 11,9 μονάδες (ΝΔ 37,9%, ΣΥΡΙΖΑ 26,7%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,6%, ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%, ΜέΡΑ25 3,9%,
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,0%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,2%,
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,6%).
dimoskopisi-1_1.jpg

 

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.
dimoskopisi-2.jpg
Όσον αφορά τη παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές) η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 39,1%.
dimoskopisi-3.jpg
Ποιος έπεισε περισσότερο στη ΔΕΘ

Στην ερώτηση για το ποιός πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξης Τσίπρα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB οι προτάσεις του πρωθυπουργού έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το 35,9%.
dimoskopisi-4.jpg
dimoskopisi-5.jpg
dimoskopisi-6.jpg
dimoskopisi-7_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης