Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τζιχάντ κατά των κρυπτονομισμάτων για την ψηφιακή λίρα κηρύττει ο Erdogan

Τζιχάντ κατά των κρυπτονομισμάτων για την ψηφιακή λίρα κηρύττει ο Erdogan
Το νόμισμά μας είναι η περιουσία μας, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan

Σε πόλεμο με τα ξένα ψηφιακά νομίσματα και ιδιαίτερα με το Bitcoin είναι η τουρκική ψηφιακή λίρα, σύμφωνα με όσα διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με σπουδαστές, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, ωστόσο θέλει να κατοχυρώσει τη λίρα ως κορυφαίο όλων.
Όπως δήλωσε, η χώρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικά της χρήματα, τα οποία αποτελούν μέρος της εθνικής της ασφάλειας και ταυτότητας.
«Δεν θα τους δώσουμε το νόμισμά μας.
Το νόμισμά μας είναι η περιουσία μας», υποστήριξε.
Αν μη τι άλλο, η παρέμβαση Erdogan δεν αποτελεί έκπληξη, με τις τουρκικές αρχές να έχουν προβεί σε σειρά απαγορευτικών διαταγμάτων και περιορισμών για τη ρύθμιση της αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2021 η υποτίμηση της Τουρκικής λίρας οδήγησε τους Τούρκους πολίτες να στραφούν μαζικά προς τα κρυπτονομίσματα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατευτούν από τον πληθωρισμό.
Τότε η δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων οδήγησε την Κεντρική Τράπεζα να λάβει σειρά μέτρων με κατεύθυνση την απαγόρευση τυχόν πληρωμών σε κρυπτονόμισμα.
Πάντως, δεν είναι να απορεί κανείς ότι η δήλωση του Τούρκου Προέδρου ήρθε όταν η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ξεκινά το δικό της ψηφιακό νόμισμα (CBDC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης