Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί θυμήθηκαν να χτυπήσουν τώρα τον Αλέξη; Επίδοξοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ ή «βαποράκια» του ΚΙΝΑΛ;

Γιατί θυμήθηκαν να χτυπήσουν τώρα τον Αλέξη; Επίδοξοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ ή «βαποράκια» του ΚΙΝΑΛ;
Στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και χωρίς αυτόν ξέρουν ότι είναι «τελειωμένοι»
Σχετικά Άρθρα

Γιατί χτυπάει συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου; Έχουν αναρωτηθεί πολλοί μέσα στο κόμμα αλλά και εκτός κόμματος, για την αυτόνομη πορεία που έχει ακολουθήσει ο γνωστός ευρωβουλευτής αλλά και την συνεχή κριτική που ασκεί στην ηγεσία αλλά και σε στελέχη.

Διασπασμένη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Για παράδειγμα, πριν από ένα χρόνο ο Στέλιος Κούλογλου είχε επικρίνει άσχημα τον συνάδελφό του στην ευρωβουλή Δημήτρη Παπαδημούλη όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση με τα σπίτια του δεύτερου που νοικιάζει σε ΜΚΟ που ασχολείται μετανάστες. Η φράση του ότι ο «Παπαδημούλης κάνει κακό στην Αριστερά» και το κάλεσμά του να αποχωρήσει από την ευρωβουλή είχε φέρει πανικό στις Βρυξέλλες και τους προεδρικούς να βλέπουν την ευρωομάδα τους να διασπάται και να χωρίζεται στα δύο. Πάντως, για την ιστορία ούτε ο Παπαδημούλης τα πάει καλά με την αρχηγία Τσίπρα, διότι όταν έγινε το περιστατικό με τα ακίνητά του, τον είχαν «αδειάσει» σιωπηρά…

Γιατί συνεχίζει να χτυπάει την ηγεσία ο Κούλογλου;

Πριν λίγο καιρό, τον Ιούλιο με κείμενο του στον δημοφιλή ιστότοπο tvxs.gr κατέκρινε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς. «Μήπως Πρόεδρε δεν αρέσουμε;» είχε τίτλο το κείμενο και θύμιζε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη το 1989 που είπε στον Ανδρέα Παπανδρέου μετά τις εκλογές και ενώ είχε κερδίσει τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τότε είχε στηλιτεύσει την αόριστη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς και κυρίως τον Παύλο Πολάκη που από την μία κατέβαινε σε πορείες με τους υγειονομικούς και από την άλλη το κόμμα έστελνε μηνύματα ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού. Το ίδιο έκανε και μετά τη ΔΕΘ. Ουσιαστικά τόνισε ότι οι προτάσεις Τσίπρα ήταν σωστές αλλά δεν υπάρχει ένα συνολικό κυβερνητικό αφήγημα για να δέσουν, το οποίο υποστηρίζουν πολλοί αλλά όχι μεγαλοφώνως.
Ωστόσο, η συνισταμένη των παρεμβάσεων του Κούλογλου είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει γενικότερη πολιτική στρατηγική αλλά και ηγετική ομάδα που θα μπορούσε να συμβαδίσει με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η επίθεση που έκανε στον Παύλο Πολάκη εκφράζει πολλούς. Το κόμμα για να γίνει αρεστό στην κοινωνία θα πρέπει να γίνει σοσιαλοδημοκρατικό και ο Πολάκης εκφράζει μία ακραία μειοψηφία. Το ίδιο και όσοι θέλουν να γίνει το κόμμα ακροαριστερό τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως οι 53, ο Σκουρλέτης, Βούτσης και άλλοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να κάνει διαγραφές και να κόψει τον αέρα σε κάποιους

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μη δείξει πυγμή, να μη προβεί σε διαγραφές και κυρίως να μην πάει γρήγορα σε ένα Συνέδριο που θα έλυνε τα ζητήματα αυτά και θα έκλεινε τους λογαριασμούς του με όσους τον αμφισβητούσαν. Και δευτερευόντως δεν θα έπρεπε να αφήνει ανεξέλεγκτα κάποια στελέχη να εκφράζουν την άποψη τους ως κομματική γραμμή. Εν πάση περιπτώσει η κριτική στον Πολάκη είναι σωστή. Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Κυμπουρόπουλο και ο δεύτερος κέρδισε την συμπάθεια του κόσμου και εξελέγη. Ο Πολάκης βγήκε και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ξετίναξε» τη μεσαία τάξη από επιλογή – την αλήθεια είπε- αλλά τώρα τι προτείνει; Το ίδιο παραδέχτηκαν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης αλλά έκαναν κριτική και για την απαλλαγή φόρου στις γονικές παροχές που ήταν το πιο ουσιαστικό μέτρο της κυβέρνησης στην φετινή ΔΕΘ…

O Χρυσόγονος «βαποράκι» στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ

Στο ίδιο μήκος κύματος κριτικής όμως είναι και ο Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος έχει φύγει από το κόμμα νωρίς, το 2017. Ο κ. Χρυσόγονος θεωρεί ότι το κόμμα έχει χάσει τις δημοκρατικές του βάσεις και έχει γίνει αρχηγοκεντρικό και σε θέματα πολιτικής ηθικής αλλά και σε θέματα καθορισμού πολιτικής. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι θα στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ τον Νίκο Ανδρουλάκη, φιλοδοξώντας παράλληλα να συντελέσει σε επιστροφές στελεχών από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο, όμως, πιστεύουν και για τον Στέλιο Κούλογλου που θεωρούν ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου – άλλωστε ήταν σύμβουλός του- με σκοπό να υπάρξει μεταστροφή στελεχών και ψηφοφόρων που κάποτε άφησαν το ΠΑΣΟΚ και πήγαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η κριτική των προεδρικών

Ωστόσο, η κριτική των προεδρικών απέναντι στα δύο αυτά στελέχη να ασκούν γενικευμένη κριτική είναι η εξής: Και τι προτείνουν; Αν θεωρούν ότι μπορούν καλύτερα από τον Τσίπρα, ας βγουν μπροστά να διεκδικήσουν την αρχηγία. Συνέδριο θα γίνει μέχρι τέλος του χρόνου λογικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και χωρίς αυτόν ξέρουν ότι είναι «τελειωμένοι».

Σωτήρης Πίκουλας

sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης