Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος Ομίλου ΑΚΜΗ: Αν υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο, υπάρχει και αύξηση της απασχόλησης

Ντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος Ομίλου ΑΚΜΗ: Αν υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο, υπάρχει και αύξηση της απασχόλησης
Αν υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο, υπάρχει και η αύξηση της απασχόλησης
Για τη νέα του θέση ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και για την ιδιωτική εκπαίδευση μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Ντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ.
«Οι Κύπριοι έχουν 27.000 ξένους φοιτητές, εκ των οποίων οι 11.800 είναι Ελληνες. Και πριν από 20-30 χρόνια αν λέγαμε ότι υπάρχει Ελληνας φοιτητής στην Κύπρο, θα έμοιαζε με ανέκδοτο. Γιατί συνήθως είχαμε το αντίστροφο φαινόμενο. Είχαμε φοιτητές Κυπρίους στην Ελλάδα. Ελληνες φοιτητές στην Κύπρο δεν είχαμε μέχρι και το 2010. Δεν υπήρχε τέτοιο φαινόμενο. Οι Κύπριοι όμως προχώρησαν, είναι πιο ευφυείς ίσως από εμάς. Εκαναν 3-4 καλά ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πήραν την έγκριση από το κράτος και προχώρησαν και σήμερα έχουν 27.000 ξένους, εκτός των Κυπρίων, και το έσοδο από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα φτάσει στο 8% του εθνικού προϊόντος της Κύπρου. Μεγάλη ιστορία. Εμείς έχουμε μηδέν ξένους φοιτητές ή ελάχιστους. Τα Κολλέγια προσφέρουν πτυχία συνεργαζομένων ιδρυμάτων του εξωτερικού. Δεν μπορούν αυτουσίως να προσφέρουν ένα δικό τους Πανεπιστημιακό χαρτί γιατί το Σύνταγμα το απαγορεύει», επισημαίνει ο Ντίνος Ροδόπουλος.
«Δεν υπάρχει “χρυσή συνταγή” ειδικότερα στον χώρο της απασχόλησης. Η μόνη “χρυσή συνταγή” είναι η ανάπτυξη. Αν υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο, υπάρχει και η αύξηση της απασχόλησης. Εμείς τι κάνουμε για να βοηθάμε; Εχουμε ένα μεγάλο γραφείο σταδιοδρομίας, που εδρεύει μέσα στην “ΑΚΜΗ”, που έχει επικοινωνία με 5.500 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όταν υπάρχει κάποια ζήτηση προσωπικού διοχετεύουμε κάποιους νέους και νέες για να βρουν δουλειά. Αλλά ο επιχειρηματίας που θα χτυπήσει την πόρτα, πρέπει να έχει ανάγκη για προσφορά της υπηρεσίας, πρέπει οι δουλειές του να αυξάνονται. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ανάπτυξη και γι’ αυτό αν υπάρχει σε έναν τόπο αναπτυξιακή στρατηγική και κατ’ επέκταση ανάπτυξη, νομίζω ότι εκεί αρχίζει και η απορρόφηση των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας», τονίζει ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ σχετικά με τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης