Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen για AUKUS: Απαράδεκτος» ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία

Von der Leyen για AUKUS: Απαράδεκτος» ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία
«Απαράδεκτος» ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία, ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με την Αυστραλία και τη Βρετανία.
«Μια χώρα μέλος μας αντιμετωπίστηκε με τρόπο που δεν είναι αποδεκτός (...) Θέλουμε να ξέρουμε τι συνέβη και γιατί», είπε η Von der Leyen μιλώντας στη δημοσιογράφο Christian Amanpour, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.
Η Von der Leyen είναι η πρώτη επικεφαλής ευρωπαϊκού θεσμού που αντιδρά στην ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας, της αποκαλούμενης AUKUS, η οποία είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί από την πλευρά της Αυστραλίας η λεγόμενη «σύμβαση του αιώνα» για την προμήθεια 12 συμβατικών γαλλικών υποβρυχίων, ύψους 56 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell είπε ότι κανείς δεν συμβουλεύτηκε, ούτε ενημέρωσε την ΕΕ για αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση στην περιοχή του Ινδοειρηνικού.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν αργότερα απόψε τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας, στη δίωρη συνεδρίαση που θα έχουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη συνεδρίαση αυτή θα προεδρεύσει ο Borrell, ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης