Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από DBRS ενισχύει τις προσδοκίες για επενδυτική διαβάθμιση το 2022

Commerzbank: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από DBRS ενισχύει τις προσδοκίες για επενδυτική διαβάθμιση το 2022
Η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒ, δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση
Σχετικά Άρθρα

Τον δρόμο για επενδυτική διαβάθμιση της Ελλάδας το 2022 φαίνεται πως ανοίγει η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης DBRS.
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές, από τη DBRS αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες για μία επάνοδο στην επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος» δήλωσε στο Reuters o Rainer Guntermann, αναλυτής της Commerzbank.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπεριέλαβε κατ' εξαίρεση πέρυσι τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών τίτλων λόγω της πανδημίας. Όταν λήξει το πρόγραμμα αυτό το επόμενο έτος, η συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο τακτικό πρόγραμμα της ΕΚΤ απαιτεί τουλάχιστον μία επενδυτική διαβάθμιση (από έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψη η ΕΚΤ). Σύμφωνα με τον αναλυτή της Commerzbank, αυτό μπορεί να γίνει το νωρίτερο το επόμενο φθινόπωρο καθώς η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει μία αναβάθμιση δύο βαθμίδων από έναν από τρεις οίκους αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται ότι η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα την Παρασκευή (17/9/2021) στη βαθμίδα ΒΒ, δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση, με θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή μία περαιτέρω αναβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης