Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρελάνς της Κίνας με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στα στενά της Ταϊβάν

Ρελάνς της Κίνας με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στα στενά της Ταϊβάν
Για δεύτερη φορά ένα μήνα διεξάγονται ναυτικές και αεροπορικές στρατιωτικές στα στενά της Ταϊβάν
Σχετικά Άρθρα

Ναυτικές και αεροπορικές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές νοτιοδυτικά της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, μια μέρα νωρίτερα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Η ανακοίνωση

Πολεμικά πλοία, αεροσκάφη ταχείας επέμβασης και βομβαρδιστικά ήταν μεταξύ των δυνάμεων που συμμετείχαν σε ασκήσεις «για τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας» των στρατιωτικών δυνάμεων νοτιοδυτικά της Ταϊβάν, δήλωσε ο Shi Yi,, εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, χωρίς να αποκαλύψει σε πόση απόσταση από τα σύνορα με την Ταϊβάν έλαβαν χώρα οι ασκήσεις.

Στρατιωτικές δαπάνες

Ο Shi είπε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις θα «διεξάγονται σε τακτική βάση» εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στα Στενά της Ταϊβάν και την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας, την επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ταϊβάν για αυξηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις στρατιωτικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της απειλής από την Κίνα.
Ο ίδιος περιέγραψε ότι η επανειλημμένη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊβάν είχε γίνει «η μεγαλύτερη πηγή προβλημάτων» για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τι λέει η Ταϊβάν

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 201` ότι δέκα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο Y-8, δύο J-11 και έξι J-16, εντοπίστηκαν στη νοτιοδυτική ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν.
Οι κινεζικές περιπολίες και ασκήσεις συνέπεσαν επίσης με τη διέλευση αμερικανικού αντιτορπιλικού στο Στενό της Ταϊβάν την Παρασκευή, την οποία το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποκάλεσε «συνήθη» διέλευση από τα διεθνή ύδατα.

Αντιπαράθεση

Η κινεζική κυβέρνηση, από την πλευρά της, επέκρινε την Παρασκευή τον υπουργό Εξωτερικών της Ταϊβάν Joseph Wu για σχόλια του, στα οποία είπε ότι η Ταϊβάν ήταν ένα «θαλάσσιο φρούριο» που εμποδίζει την επέκταση της Κίνας στον Ειρηνικό.
«Ο στόχος του Wu είναι ν α εξαπατήσει την κοινή γνώμη, να συρθεί και να συμπράξει με ξένες δυνάμεις κατά της Κίνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης