Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Τρίτη δόση για υγειονομικούς και τους άνω των 60 - Αρχές Οκτωβρίου πιο ξεκάθαρη εικόνα για πανδημία

Παγώνη: Τρίτη δόση για υγειονομικούς και τους άνω των 60 - Αρχές Οκτωβρίου πιο ξεκάθαρη εικόνα για πανδημία
Οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την 3η δόση, ανέφερε η Μ. Παγώνη

Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη του κορωνοιού τα Χριστούγεννα, ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με τη νόσο αυτή δεν ξεμπλέκουμε εύκολα.
Στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε υγειονομικούς και άτομα άνω των 60 ετών, εν αναμονή των σχετικών ανακοινώσεων τη Δευτέρα 20/9 από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφέρθηκε η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την 3η δόση, καθώς υπάρχει η άμεση επαφή με τον ασθενή.
Αυτό, πρόσθεσε, θα έπρεπε να γίνει και νωρίτερα, ενώ σημείωσε ότι ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
«Βάση των μελετών σωστά γίνεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την απόφαση να εμβολιαστούν αρχικά με την τρίτη δόση οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί, η κα Παγώνη εξήγησε ότι στην Ελλάδα πάμε πιο σιγά όσον αφορά τις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωρούμε.
«Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους», σημείωσε.

Για παιδιά

Η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων και απηύθυνε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς των παιδιών τους.
Όπως είπε, οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης