Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης (υπ.Υγείας): Σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξαντλείται στους υγειονομικούς

Πλεύρης (υπ.Υγείας): Σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξαντλείται στους υγειονομικούς
Έχει αποδειχθεί ότι αν εμβολιάσουμε τα παιδιά, τα θωρακίζουμε είπε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξαντλείται στους υγειονομικούς και στις άλλες ομάδες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ωστόσο, ο κ.Πλεύρης υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι όλα είναι επάνω στο τραπέζι και ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.
Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.
Κληθείς να σχολιάσει το ποσοστό των εμβολιασμένων, ο κ.Πλεύρης είπε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη Φιλοσοφία της.
«Είμαστε πάνω από τις ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις δυτικές» υπογράμμισε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.
Επιπλέον, ο κ.Πλεύρης τόνισε ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ανέφερε ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης