Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελεσίγραφο Μαξίμου για Μπογδάνο: Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά - ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

Τελεσίγραφο Μαξίμου για Μπογδάνο: Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά - ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα προς τους γαλάζιους βουλευτές απευθύνει η κυβέρνηση, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σχετικά με τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία.
«Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως να ζητά τη διαγραφή του βουλευτή, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιό κατήφορο. 
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ αναδημοσίευσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr, το οποίο αναφερόταν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, όπου τα ονόματα των ξένων παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Μετά τις έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα.
Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ανάρτηση του -επίσης «γαλάζιου»- βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή την υπόθεση Σεμέδο. Ειδικότερα, ο κ. Καλλιάνος είχε στραφεί κατά της 17χρονης (φερόμενη ως θύμα) κατηγορώντας την για ψευδή καταγγελία χαρακτηρίζοντάς την «φιλήδονη» την οποία φίλοι και συγγενείς τη στέλνουν να καταγγείλει βιασμό «για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13».

Το μήνυμα του Μαξίμου

Μετά και το «χτύπημα» από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα προς τη «γαλάζια» παράταξη, ότι ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται αποδεκτά στο μέλλον.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Γεωργιάδης: Έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις ο Μπογδάνος – Δεν θα τον σταυρώσουμε κιόλας

Τη θέση πως ο βουλευτής της ΝΔ, Κωσταντίνος Μπογδάνος έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση με τη δημοσιοποίηση ονομάτων ανήλικων παιδιών από τμήμα νηπιαγωγείου της Αθήνας, γεγονός που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που ζητά τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ.
«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις.
Δεν έπρεπε να δημοσιεύσει τη λίστα των παιδιών.
Σιγά μην τον σταυρώσουμε κιόλας» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τα πάει καλά και πως η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι στις εκλογές του 2023.

Μπακογιάννη: Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα

Για «βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα» έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα. Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη και έκανε όλα τα σχετικά που έπρεπε να κάνει» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Real FM.
«Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει αρχές και αξίες πολύ ξεκάθαρες. Και μέσα σε αυτές τις αρχές, τέτοιου είδους λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό» σημείωσε.

Ηλιόπουλος: Η μη διαγραφή Μπογδάνου δείχνει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ

Τη θέση πως η μη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου δείχνει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Ξεπέρασε κάθε όριο.
Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές, όπως όλοι οι πολίτες, είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο.
Ο κ. Μπογδάνος με μια ακροδεξιά κίνησή του, στοχοποίησε νήπια με μεταναστευτική καταγωγή που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.
Είναι τιμή μας, όμως, που έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα παιδιά.
Ο Κ. Μπογδάνος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί.
Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δύο μέρες τώρα δεν έχει μιλήσει αποδεικνύει την αδυναμία και τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ.
Και όσο δεν μιλάει ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με τον Μπογδάνο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης