Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αργεί η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδίων μεγάλων αποστάσεων

Αργεί η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδίων μεγάλων αποστάσεων
Ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος θα ξεπεράσει τα 49.000 αεροσκάφη έως το 2040
Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων δεν αναμένεται να επανέλθουν στα κανονικά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το 2024.
Η ζήτηση για εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια οδηγεί την ανάκαμψη. Οι ενδοπεριφερειακές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν καθώς θα περιοριστούν οι περιορισμοί υγείας και ταξιδιών.
Θα ακολουθήσει η επιστροφή των ταξιδιών μακρινών αποστάσεων σε επίπεδα προ πανδημίας έως το 2023 έως το 2024. Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Boeing.
Η διαθεσιμότητα και η διανομή των εμβολίων Covid-19 θα εξακολουθήσουν να είναι κρίσιμοι παράγοντες στη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών επιβατών.
Χώρες με πιο διαδεδομένη διανομή εμβολίων έχουν δείξει ταχεία ανάκαμψη αεροπορικών ταξιδιών, καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους εσωτερικούς περιορισμούς και ανοίγουν σύνορα για διεθνή ταξίδια.
Η αύξηση της επιβατικής κίνησης αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 4% ετησίως, αμετάβλητη από τις προβλέψεις του 2020.
Οι προβλέψεις προέρχονται από μια νέα προοπτική εμπορικής αγοράς από τον αμερικανικό κατασκευαστή αεροσκαφών, αντικατοπτρίζοντας ότι η παγκόσμια αγορά ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό όπως προέβλεπε η Boeing το 2020.
Οι προοπτικές της αγοράς αεροσκαφών προβλέπουν δεκαετή παγκόσμια ζήτηση για 19.000 εμπορικά αεροσκάφη αξίας 3,2 τρισ. δολαρίων.
Η 20ετής εμπορική πρόβλεψη της Boeing έως τα 2040 αναφέρει περισσότερα από 43.500 νέα αεροσκάφη αξίας 7,2 τρισ. δολαρίων.
Ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος θα ξεπεράσει τα 49.000 αεροσκάφη έως το 2040.
Η Κίνα, η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των νέων παραδόσεων. Το υπόλοιπο 20% προορίζεται για άλλες αναδυόμενες αγορές.
Οι αερομεταφορείς θα χρειαστούν περισσότερα από 7.500 νέα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου έως το 2040 για να υποστηρίξουν την ανανέωση του στόλου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης