Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εποχή: Στο διάστημα για τρεις ημέρες… οι πρώτοι τουρίστες

Νέα εποχή: Στο διάστημα για τρεις ημέρες… οι πρώτοι τουρίστες
Γεγονός η πρώτη διαστημική αποστολή χωρίς επαγγελματίες αστροναύτες
Σχετικά Άρθρα

Γεγονός είναι η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα χωρίς επαγγελματία αστροναύτη, καθώς ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX μετέφερε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 16/9 τους 4 πρώτους πολίτες - τουρίστες.
Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε στις 03:00 ώρα Ελλάδας από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Επιβάτες της αποστολής που φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») είναι ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος Jared Isaacman, η 51χρονη Sian Proctor, η 29χρονη Hayley Arceneaux, και ο 42χρονος Chris Sembroski.
Δέκα λεπτά μετά την απογείωση η κάψουλα με τους τέσσερις τουρίστες βρέθηκε στο διάστημα, ενώ ο πύραυλος επέστρεψε με ασφάλεια και επιτυχία στη γη.

 

Στα 200 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης ο Isaacman έκανε μια δήλωση, χαρακτηρίζοντας το ταξίδι αυτό ως το κατώφλι σε ένα συναρπαστικό και ανεξερεύνητο σύνορο, το οποίο ελάχιστοι πέρασαν στο παρελθόν και πολλοί περισσότεροι στο μέλλον.
«Η πόρτα πλέον είναι ανοιχτή και είναι απίστευτο» ανέφερε ο Isaacman.
1_55.jpg
3_58.jpg

 

Το ταξίδι

Η κάψουλα θα φτάσει στα 575 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, κινούμενη υψηλότερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ή το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble και θα αποτελέσει το μακρινότερο σημείο στο οποίο έχει φτάσει ο άνθρωπος, από το τελευταίο πρόγραμμα της NASA για την κατάκτηση του Φεγγαριού.
Σε αυτό το ύψος η κάψουλα θα κάνει το γύρο της Γης σε περίπου 90 λεπτά, κινούμενη με 27.360 χιλιόμετρα την ώρα ή 22 φορές την ταχύτητα του ήχου.
Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, από την εκτόξευση του έως την προσθαλάσσωση του στον Ατλαντικό.

 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης