Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο εμβολιασμένο Ισραήλ – Προβλέπουν 4η δόση εμβολίων και 5ο κύμα covid 19

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο εμβολιασμένο Ισραήλ – Προβλέπουν 4η δόση εμβολίων και 5ο κύμα covid 19
Τα εμβόλια ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου και μετά από έξι μήνες, μειώνονται σημαντικά, ενώ οι άνθρωποι μολύνονται ακόμη και μετά από δύο εμβολιασμούς αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Το εξαιρετικά εμβολιασμένο Ισραήλ κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από ιό Covid 19 την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι κατά μέσο όρο, περισσότερα από 10.700 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρονται ημερησίως.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Nachman Ash, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία είναι «ένα ρεκόρ που δεν υπήρχε στα προηγούμενα κύματα», ανέφεραν οι Times of Israel .
«Πριν από μια εβδομάδα βρισκόμασταν σε μια σαφή πτωτική τάση - τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι η πτώση ανεκόπηκε και ο αριθμός αναπαραγωγής του ιού είναι ξανά πάνω από 1».
Ο δείκτης αναπαραγωγής του covid 19 ή R πάνω από 1 υποδεικνύει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ κάτω από 1 σημαίνει ότι μειώνεται η μεταδοτικότητα.

Παρόλο που τα θετικά κρούσματα αυξάνονται και πάλι, οι άνθρωποι που αρρώστησαν σοβαρά από τον COVID-19, μειώθηκε σε σύγκριση με τους αριθμούς των προηγούμενων εβδομάδων.
Ο Ash σημείωσε ότι κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που αρρώστησαν σοβαρά αυξήθηκαν καθημερινά κατά περίπου 70 έως 80 νέοι ασθενείς.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει κυρίως το εμβόλιο Pfizer Inc.-BioNTech, έχει εμβολιάσει πλήρως μέχρι τώρα περίπου 5,56 εκατομμύρια ανθρώπους, ή 61,45% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins & Medicine.
Πρόσφατα, οι ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου έχει πέσει σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο.
Το Ισραήλ έχει πληθυσμό 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Ισραήλ άρχισε να προσφέρει 3η δόση ή ενισχυτικές δόσεις για τον COVID-19 σε παιδιά μόλις 12 ετών στις 29 Αυγούστου και ο πρωθυπουργός Naftali Bennett επισήμανε ότι μια εκστρατεία που ξεκίνησε τον Ιούλιο μεταξύ ηλικιωμένων επιβράδυνε την άνοδο των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από την παραλλαγή Delta.
Επί του παρόντος, περίπου 2,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την 3η δόση εμβολίου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ash είπε μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Radio 103FM ότι το Ισραήλ…. εργάζεται για να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετά εμβόλια για τον COVID-19 για έναν πιθανό δεύτερο γύρο δόσεων, αν και μια πρόσφατη μελέτη από κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο αλλά και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ…διαπίστωσαν ότι ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση.

«Τα εμβόλια ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου και μετά από έξι μήνες, μειώνονται σημαντικά, ενώ οι άνθρωποι μολύνονται ακόμη και μετά από δύο εμβολιασμούς» ανέφερε ο Ash, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου COVID-19.
«Δεν γνωρίζουμε πότε θα εγκριθεί το εμβόλιο για τα παιδιά, ελπίζω σύντομα αλλά το τρίτο εμβόλιο θα διαρκέσει περισσότερο.
Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε αποθέματα εμβολίων εάν είναι απαραίτητο», συνέχισε.

Ο ΠΟΥ προέτρεψε τις χώρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα να σταματήσουν να δίνουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για τον COVID-19 μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε τα φτωχότερα κράτη να μπορούν να παρέχουν στους πολίτες την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Salman Zarka, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Ziv στο Safed ανέφερε ότι το 50% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις 13 Σεπτεμβρίου ήταν μεταξύ παιδιών, προσθέτοντας ότι η χώρα εργάζεται με την υπόθεση ότι πιθανώς στο μέλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα πέμπτο κύμα covid 19.

Το Ισραήλ ανέφερε συνολικά 32 θανάτους στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Johns Hopkinis.
Στο Ισραήλ οι νεκροί από covid 19 ανέρχονται πλέον σε 7.438.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης