Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Εάν το Bitcoin πετύχει πραγματικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα «το σκοτώσουν»

Dalio (Bridgewater): Εάν το Bitcoin πετύχει πραγματικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα «το σκοτώσουν»
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εντείνει την εποπτεία τους στον ασταθή χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς η πορεία τους συνεχίζει να τραβά την προσοχή
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι, τελικά οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάβουν τον έλεγχο του Bitcoin, εάν το κρυπτονόμισμα πετύχει, εξέφρασε ο Ray Dalio.
«Πιστεύω ότι στο τέλος, εάν (το bitcoin) πετύχει πραγματικά, θα το σκοτώσουν και θα προσπαθήσουν να το σκοτώσουν. Και πιστεύω ότι θα σκοτώσουν διότι έχουν τρόπους να το σκοτώσουν» δήλωσε ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εντείνει την εποπτεία τους στον ασταθή χώρο των κρυπτονομισμάτων καθώς η πορεία τους συνεχίζει να τραβά την προσοχή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, δήλωσε την Τρίτη ότι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Wall Street εργάζεται υπερωρίες για να δημιουργήσει μια σειρά κανόνων για την προστασία των επενδυτών μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών assets και κερμάτων.
Ωστόσο, o δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστηρίζει ότι το bitcoin αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση σε μετρητά.

«Νομίζω ότι αξίζει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις σε μετρητά και όλες οι εναλλακτικές λύσεις για τα άλλα χρηματοοικονομικά assets. Το Bitcoin είναι μια πιθανότητα. Έχω ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε bitcoin», δήλωσε ο Dalio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης