Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση αεροσκαφών

tags :
H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση αεροσκαφών
Η Boeing αναθεώρησε ανοδικά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, καθώς η επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών στις εσωτερικές αγορές, όπως των ΗΠΑ

Η Boeing αναθεώρησε ανοδικά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, καθώς η επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών στις εσωτερικές αγορές, όπως των ΗΠΑ, μετριάζει τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις του κλάδου που παρατηρήθηκαν στο αποκορύφωμα του lockdown πέρυσι.
Η πιο θετική εικόνα στηρίζει τις κινήσεις της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών για να προετοιμαστεί για την αύξηση της ζήτησης ταξιδιών και στρατιωτικών υπηρεσιών, ακόμη και αν η δική της ικανότητα να ανταποκρίνεται στις πιο αισιόδοξες προοπτικές, εμποδίζεται από τις καθυστερήσεις και την παρατεταμένη κρίση με τα 737 ΜΑΧ.
Η αμερικανική εταιρεία, προβλέπει παραδόσεις 43.610 εμπορικών αεροσκαφών στα επόμενα 20 χρόνια, αξίας 7,2 τρισ. δολαρίων, σε μια αύξηση 500 μονάδων από τα 43.110 που προέβλεπε πέρυσι.
Σε 10ετή προοπτική, η οποία είναι πιο ευάλωτη στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας για τις αεροπορικές εταιρείες, η Boeing αναμένει παραδόσεις 19.330 αεροσκαφών, έναντι των εκτιμήσεων του προηγουμένου έτους για 18.350.
Η 10ετής πρόβλεψη είναι 6% χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις του 2019, αλλά η πτώση από τα προ πανδημίας επίπεδα έχει συρρικνωθεί από το 11% πέρυσι.
Η Boeing αναμένει ότι οι εσωτερικές πτήσεις θα διαμορφωθούν στα προ πανδημίας επίπεδα το 2022, και θα ακολουθήσουν οι περιφερειακές πτήσεις το 2023 και οι διεθνείς το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης