Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι ζητούν οι διεθνείς ταξιδιωτικές ενώσεις από τις κυβερνήσεις

Τι ζητούν οι διεθνείς ταξιδιωτικές ενώσεις από τις κυβερνήσεις

Οι ταξιδιωτικές ενώσεις απ’ όλο τον κόσμο θέτουν το άνοιγμα των συνόρων άμεση προτεραιότητα

Με “μια φωνή” οι ταξιδιωτικές ενώσεις απ’ όλο τον κόσμο καλούν κυβερνητικούς ηγέτες να ευθυγραμμιστούν. Θέτοντας το άνοιγμα των συνόρων άμεση προτεραιότητα καθώς και την ασφαλή επανεκκίνηση στα διεθνή ταξίδια.
Οι φορείς που εκπροσωπούν συλλογικά τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται σε ταξιδιωτικά γραφεία και συναφείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι:

  • Αμερικανική Εταιρεία Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA).
  • Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).
  • Ένωση Καναδικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ACTA).
  • Ένωση Ξενοδοχείων και Τουρισμού Καραϊβικής (CHTA).
  • Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουριστικών Επιχειρήσεων (ECTAA).

Ο καταστροφικός αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στον τομέα, εκ των οποίων τα ταξιδιωτικά γραφεία, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες μικρές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα ταξίδια αποτελούν κρίσιμο μέρος, καταδεικνύει την ανάγκη για τυποποιημένες απαιτήσεις εισόδου όσον αφορά την επαλήθευση του εμβολίου και τις δοκιμές.
Αυτή η τυποποίηση είναι επειγόντως απαραίτητη, καθώς το τρέχον σύστημα είναι “ένας σωρός κανόνων που προκαλεί σύγχυση. Πνίγει τον τουρισμό και αφήνει τις επιχειρήσεις να αγωνίζονται να βρουν ποιος μπορεί να κάνει τι και πού να πάει.”

Τι ζητούν οι διεθνείς ταξιδιωτικές ενώσεις από τις κυβερνήσεις

Οι ASTA, ABTA, ACTA, CHTA και ECTAA καλούν τους κυβερνητικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν μια ευθυγραμμισμένη και συγχρονισμένη απάντηση με:

  • Ταχεία ανάπτυξη σαφών προτύπων εμβολίου και δοκιμών.
  • Χαλάρωση των περιορισμών εισόδου για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.
  • Παροχή της αναγκαίας οικονομικής ανακούφισης στον τομέα των ταξιδιωτικών γραφείων που υποφέρουν για πολύ καιρό λόγω πανδημίας.

Η αξία και η ανάγκη για ταξιδιωτικούς συμβούλους και πράκτορες στον σημερινό κόσμο δεδομένης της έντονης πολυπλοκότητας των ταξιδιών είναι ζωτικής σημασίας τώρα περισσότερο από ποτέ. Καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ταξιδέψουν με βεβαιότητα και σιγουριά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης