Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Κουφέλος, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα δυναμικά στοιχεία της οικονομίας του Βορείου Αιγαίου

tags :
Παναγιώτης Κουφέλος, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα δυναμικά στοιχεία της οικονομίας του Βορείου Αιγαίου
Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα δυναμικά στοιχεία που έχει η οικονομία του Βορείου Αιγαίου
Για τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για τη σταδιακή ανάκαμψη του τουρισμού καθώς και για τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται στα νησιά της περιφέρειας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Παναγιώτης Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και επικεφαλής Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
«Εχει δείξει σημάδια ανάκαμψης, τουλάχιστον ο εσωτερικός τουρισμός. Επισκέφθηκαν πάρα πολλοί Ελληνες τα νησιά μας, μας τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα στη Σάμο και στη Χίο. Αλλά και στη Λέσβο είχαμε καλές αφίξεις. Βέβαια θα περιμέναμε να ήταν περισσότερη η κίνηση από το εξωτερικό, αλλά η πανδημία και όλα αυτά τα μέτρα ίσως ήταν απαγορευτικά για τις μετακινήσεις. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι ανακάμπτουμε και θα πάμε καλά», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουφέλος.
«Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα δυναμικά στοιχεία που έχει η οικονομία του Βορείου Αιγαίου. Εχουμε πολύ καλά ποιοτικά προϊόντα, παραδοσιακά, τα οποία έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και τα αναδεικνύουμε. Είναι ένα πρόγραμμα μέσω Interreg Ελλάδα-Κύπρος, το λεγόμενο “Αγροταυτότητα”, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας, και συγκεκριμένα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την Κύπρο και μπορέσαμε να πιστοποιήσουμε και να αποθηκεύσουμε όλα τα ποιοτικά στοιχεία για τα παραδοσιακά προϊόντα μας», προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.
«Ευτυχώς ο πρωτογενής τομέας παρά την πανδημία, παρά τις δυσκολίες, άντεξε, στάθηκε κι έτσι δεν είχαμε ελλείψεις στα ράφια. Αντικατέστησε σε πολλά σημεία και κράτησε στο ράφι το ελληνικό, ντόπιο προϊόν κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Κατορθώσαμε από τις δυσκολίες της πανδημίας να σταθούμε δυνατοί στην αγορά και να μπούμε εκεί που έμπαιναν τα ξένα. Ηταν μια πρόκληση που κερδίσαμε και πιστεύω ότι πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό», τονίζει ο επικεφαλής Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης