Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Eπιβεβαίωσε σε BB- τον Mυτιληναίο - Σταθερό το outlook

Standard & Poor’s: Eπιβεβαίωσε σε BB- τον Mυτιληναίο - Σταθερό το outlook
Eπιβεβαίωσε σε BB- τον Mυτιληναίο η Standard & Poor’s

Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Μυτιληναίος σε ΒΒ- προχώρησε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, θέτοντας παράλληλα σταθερό το outlook, μετά και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η αλλαγή στην εκτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα υποστηρίζει την αξιολόγηση «BB-» και τις σταθερές προοπτικές για τη Μυτιληναίος. 
Το πιστωτικό προφίλ της Μυτιληναίος αντικατοπτρίζει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και τα οφέλη από τη διαφοροποίησή της, που θα μπορούσε να εξομαλύνει κερδοφορία και ταμειακές ροές. 
Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, tο CRA (συγκρίσιμη ανάλυση αξιολόγηση) παραμένει αρνητικό και θα αναθεωρηθεί επί τα βελτίω σε ουδέτερο ανάλογα με τη σταθερότητα που θα επιδείξουν τα EBITDA κατά τη διάρκεια του κύκλου.
Υπενθυμίζεται πως τις 30 Ιουνίου 2021, η Μυτιληναίος ανέφερε EBITDA ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες του οίκου και καταδεικνύει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει το προβλεπόμενο προσαρμοσμένο EBITDA (340 εκατομμύρια ευρώ - 360 εκατομμύρια ευρώ για το έτος). 
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η βελτιωμένη κερδοφορία και η συνετή χρηματοοικονομική πολιτική θα φέρουν νέες επενδύσεις το 2021 και θα δημιουργήσουν σημαντικό κεφαλαιακό περιθώριο.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της S&P, τα προσαρμοσμένα EBITDA θα φτάσουν τα 340 εκατ. 360 εκατ. ευρώ, ενώ οι αρνητικές ταμειακές ροές (negative discretionary cash flow) τα 250 εκατ. ευρώ - 280 εκατ. ευρώ.
Αυτοί οι δείκτες θα βελτιωθούν αισθητά το 2022 καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει σημαντικά έργα.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, το προσαρμοσμένο χρέος προς το EBITDA (x2,5- x3,0) είναι ανάλογο με την αξιόλογηση.
Το αναπροσαρμοσμένο χρέος προς το EBITDA θα είναι περίπου x3,0 το 2021 (150 εκατομμύρια ευρώ μετρητά στον ισολογισμό).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης