Κρυπτονομίσματα

Συνεχίζεται το ράλι στο Solana κόντρα στον «άνεμο», +400% τον Αύγουστο

Συνεχίζεται το ράλι στο Solana κόντρα στον «άνεμο», +400% τον Αύγουστο
Σημειώνεται πως το νόμισμα ενισχύθηκε σχεδόν 400% τους τελευταίους τον Αύγουστο ενώ σχεδόν διπλασίασε την αξία του τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Νέο ρεκόρ σημείωσε το εγγενές token του Blockchain του Solana την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ξεπερνώντας τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, που όμως ανακάμπτουν μετά την απότομη πτώση που ακολούθησε τη νομιμοποίηση του Bitcoin ως νόμιμου συναλλακτικού μέσου στο Ελ Σαλβαδόρ.
Σύμφωνα με την Coinbase, το κρυπτονόμισμα σημείωσε ιστορικό υψηλό, στα 216,47 $.
Το Sol την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρισκόταν στα 209,53 δολ., ενισχυμένο κατά 30%.
Σημειώνεται πως το νόμισμα ενισχύθηκε σχεδόν 400% τους τελευταίους τον Αύγουστο ενώ σχεδόν διπλασίασε την αξία του τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Πτώση

Τα υπόλοιπα νομίσματα σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες μεγάλη πτώση, λόγω της υπερβολικής μόχλευσης σε long θέσεις, που οδήγησε σε μεγάλες ρευστοποιήσεις.
Το Bitcoin και το Ethereum απώλεσαν σχεδόν 15% σε δύο ημέρες, ενώ τα altcoins υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.
Η αξία του Dot και του Dogecoin μειώθηκε κατά 20% εκείνη τη στιγμή, αλλά το Sol κέρδισε περίπου 18%.
«Οι traders έχουν αναπτύξει αντοχές σε ατυχήματα όπως το τελευταίο flash crash που είδαμε.
Ενώ η εμπιστοσύνη των… νουμπάδων μπορεί να επηρεαστεί, οι παλιοί traders έχουν συνηθίσει σε τέτοια γεγονότα» δήλωσε ο Petr Kozyakov, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Mercuryo.
«Όλα είναι θέμα αναδιάρθρωσης και είσοδος στην αγορά την κατάλληλη στιγμή για την αποκατάσταση των ζημιών» συνέχισε.
Η ανθεκτικότητα του Sol οφείλεται εν μέρει στο blockchain του Solana, το οποίο είναι ένα από τα λεγόμενα «ethereum killers», λόγω του χαμηλότερου κόστους και της ταχύτητας συναλλαγών του, καθώς και της ικανότητάς του να φιλοξενεί αποκεντρωμένες χρηματοδοτικές εφαρμογές και δημοφιλή NFT, που είναι ουσιαστικά μοναδικά ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.
«Η υπεραπόδοση στην αγορά σήμερα είναι λίγο πολύ η συνέχεια της ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια.
Με περισσότερα από δύο διαφορετικά έργα NFTs να ξεκινούν και να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο οικοσύστημα την ημέρα, υπάρχει μια ατελείωτη ζήτηση για Sol από αγοραστές λιανικής, είπε ο Kozyakov.
Το Sol είναι τώρα το έκτο μεγαλύτερο νόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης, στα 62 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το bitcoin εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο, στα 867 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης