Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Crash test για την επιδημία τα σχολεία - Σε lockdown από 13/9 οι ανεμβολίαστοι - Τέλη Οκτωβρίου το επόμενο κύμα

Crash test για την επιδημία τα σχολεία - Σε lockdown από 13/9 οι ανεμβολίαστοι - Τέλη Οκτωβρίου το επόμενο κύμα
Ένα βήμα πριν μπουν στο «κόκκινο» 10 περιοχές της Ελλάδας
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να ρίχνουν το βάρος τους στις έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων και των πιθανών κυκλωμάτων που βρίσκονται πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, οι ειδικοί αναμένουν με αγωνία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καθώς εκτιμούν πως τα σχολεία θα είναι εκείνα που θα κρίνουν και το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.
Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν πως η πανδημία είναι τις τελευταίες εβδομάδες σε μια φάση σταθεροποίησης και συγκρατημένης μείωσης των κρουσμάτων ενώ εκτιμούν πως έτσι θα κινηθεί κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, αναμένοντας το επόμενο μεγάλο κύμα στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας, μια και σε αυτόν, πέρα από το ότι επανεκκινούν όλες οι δραστηριότητες, θα καθοριστεί σε αρκετά σημαντικό βαθμό το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντοπίσει και να κλείσει όλες τις «τρύπες» στο σύστημα Ελευθερία σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.
Ήδη στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ενώ σαφής είναι η εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου για έρευνες σε βάθος και με άμεσα αποτελέσματα για να μπει τέλος στα κυκλώματα των πλαστών πιστοποιητικών.
Παρέμβαση για την υπόθεση έκανε και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, ο οποίος σε εγκύκλιο του, συστήνει στους εισαγγελικούς λειτουργούς να μεταβαίνουν ακόμα και στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης υποστήριξε πως στο μικροσκόπιο έχουν μπεί 10 εμβολιαστικά κέντρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».
Το ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά έχει ιδιαίτερη σημασία και για το ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 13/9 τίθενται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό.

Νέα μέτρα από 13/9

Σε ισχύ τίθενται από την ερχόμενη Δευτέρα 13/9 τα μέτρα για τη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες θα επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους εφόσον επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
  • Σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργούν ως αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει για ακαδημαϊκούς, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.
  • Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να κάνουν δωρεάν τεστ

Τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Βασιλακόπουλος: Επιδείνωση της επιδημίας με το άνοιγμα των σχολείων

Τη θέση πως δεν υπάρχει καμία ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως θα επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
«Η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως.
Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό.
Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πως θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψη.
Θα αρχίσει σιγά - σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.

Πέρσι τα σχολεία πυροδότησαν το β’ κύμα

Ο καθηγητής υποστήριξε πως το άνοιγμα των σχολείων τον περσινό Οκτώβριο, οδήγησε έναν μήνα μετά σε δεύτερο κύμα της επιδημίας και μάλιστα ενώ το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού δεν ήταν ούτε στο μισό μεταδοτικό σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.
«Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό.
Άρα τα μέτρα που έπαιρνα πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα.
Πρόκειται για κοινή λογική», τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος επικαλέστηκε αμερικανική μελέτη σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των σχολείων δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων είναι ιδιαίτερα υψηλά.
«Στην Ελλάδα, το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει στο 60% στους ενήλικες» επεσήμανε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη του για τους ασθενείς που ζητούν να μην διασωληνωθούν και τόνισε ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης ότι η διασωλήνωση είναι αυτή που σκοτώνει και όχι ο κορωνοϊός.

Τζανάκης: Θα έχουμε ένα καλό Σεπτέμβριο με 2.000 – 2.500 κρούσματα ημερησίως

Την εκτίμηση πως θα έχουμε έναν καλό Σεπτέμβριο με 2.000 – 2.500 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως στα τέλη του μήνα, αναμένεται καθοδική πορεία στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των θανάτων.
«Μετά θα φανεί το αποτύπωμα της κινητικότητας λόγω του ανοίγματος των σχολείων.
Από αυτό εξαρτάται η πορεία.
Γύρω στις 20-25 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τα πρώτα δεδομένα για να μπορεί να γίνει μια πρόβλεψη για τον Οκτώβριο» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάνοντας λόγο για παράδοξο.

Παράδοξο το lockdown στο Ηράκλειο

«Πρόκειται για την καλύτερη περιφερειακή ενότητα της Κρήτης από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου, με καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, μάλιστα, και από το μέσο όρο όλης της Ελλάδας.
Το Ηράκλειο έχει αυτή τη στιγμή μίνι lockdown, ενώ στους γύρω νομούς έχουν αρθεί τα μέτρα.
Το παράδοξο είναι ότι αυτό το μέτρο πάρθηκε, χωρίς καμία λογική, επειδή οι ΜΕΘ του Ηρακλείου είναι πιεσμένες.
Όμως, οι ΜΕΘ του Ηρακλείου δέχονται ασθενείς από τους υπόλοιπους νομούς.
Δε μπορείς να κλείσεις το νομό που δέχεται στις ΜΕΘ του ασθενείς από άλλους νομούς», τόνισε. ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι τα μίνι lockdown είναι μια καλή λύση, καθώς έχουν πολύ μικρή επίδραση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και είναι πιο στοχευμένα.

Περιορίζεται σημαντικά η διασπορά – Η θετικότητα «απειλεί» με lockdown 10 περιοχές

Αξιόλογη συρρίκνωση της επιδημίας υποδεικνύουν τα 2.198 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 8/9 ο ΕΟΔΥ ως αποτέλεσμα 98.663 διαγνωστικών ελέγχων, αλλά και η σταθεροποίηση του δείκτη μεταδοτικότητας της νόσου (Rt) στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα (0,99).
Και μπορεί αυτά τα στοιχεία να προσφέρουν μια «ανάσα ανακούφισης» στους επιστήμονες, αυτή, όμως, δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ.
Κι αυτό γιατί, πέρα από το γεγονός ότι οι προβλέψεις κάνουν ήδη λόγο για έξαρση κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους με το άνοιγμα των σχολείων, η ήδη υπάρχουσα επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω εφησυχασμό.
Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιστροφή των παιδιών στα θρανία αφενός θα δοκιμάσει την ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αφετέρου θα εντείνει τον κίνδυνο ενδοοικογενειακής διασποράς, στοιχεία που εν πολλοίς θα κρίνουν και την πορεία τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον, μπορεί η πανδημία να παρουσιάζει σε γενικές γραμμές πτωτικές τάσεις, ωστόσο πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα θετικότητας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα πριν το «κόκκινο».
Συγκεκριμένα, στο καθεστώς του μίνι lockdown που βρίσκονται ήδη Ηράκλειο, Ικαρία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία αναμένεται να προστεθούν ακόμη οι Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Ευρυτανίας και Αργολίδας, οι οποίες σήμερα πέρασαν στο «κόκκινο» στον χάρτη covid19.gov.gr.
Πιθανολογείται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από τις υγειονομικές αρχές έπειτα από τη σημαντική αύξηση της θετικότητας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις δύο περιοχές.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση του ΕΟΔΥ, το ποσοστό θετικότητας στην Ευρυτανία ξεπερνά τον μέσο όρο της επικράτειας (2,78%) και φτάνει στο 3,39%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Αργολίδα είναι λίγο χαμηλότερα, στο 2,67%, με αυξημένα, όμως, ημερήσια κρούσματα (43 σήμερα, 50 χθες).
Πολύ υψηλά ποσοστά θετικότητας καταγράφονται σε τρεις ακόμη περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, με την Ηλεία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον σχετικό πίνακα με 4,65%, και ακολουθούν Μεσσηνία με 3,28% και Αχαΐα με 3,11%.
Επιπλέον, πολύ πάνω από τον μέσο όρο θετικότητας κινούνται τέσσερα νησιά, από τα οποία ξεχωρίζει η Μύκονος με 4,38% κι έπειτα Χίος (3,75%), Νάξος (3,71%) και Κάλυμνος (2,85%).
Τη δεκάδα των περιοχών με θετικότητα που «ανησυχεί» την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συμπληρώνουν η Καστοριά (3,39%) και η Καβάλα (2,92%).
Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται, τέλος, οι ειδικοί όσον αφορά στη διασπορά στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς κρίνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων για Αττική (499) και Θεσσαλονίκη (270) δεν είναι αντιπροσωπευτικός της πραγματικής κατάστασης.
kokkino_argolida_evritania.webp

Οι «σκληροί δείκτες» κρατούν σταθερή την πίεση το ΕΣΥ

«Ανάχωμα» σε οποιαδήποτε απόπειρα αποδόμησης της παρουσίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, στέκεται, επίσης, η σταθερή, αλλά σε καμία περίπτωση μειωμένη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας κρατούν σε εγρήγορση το -περιορισμένο προς το παρόν λόγω αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζόμενων- ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, τα οποία υποδέχθηκαν 1.639 νέους ασθενείς την εβδομάδα 30 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, 201 λιγότερους από το προηγούμενο επταήμερο.
Το τελευταίο 24ωρο, μάλιστα, σε αυτούς προστέθηκαν άλλα 202 άτομα με COVID-19.
Ήπια αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 390, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής να ανέρχεται σε 89,74% (350 άνθρωποι).

Διάθεση self test από 8/9 για τους μαθητές

Από 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διάθεση self test για τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν έξι δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του Σεπτεμβρίου.
Η διαδικασία αυτή θα είναι σε εξέλιξη έως την Παρασκευή 17/9.

Πότε πρέπει να γίνουν

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το test πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου έως και 24 ώρες πριν.
Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες».
Ειδικότερα, βεβαίωση self test «οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου)».
«Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση


Η επιχείρηση «Ελευθερία» επεκτείνεται με τη χορήγηση της τρίτης, ενισχυτικής δόσης εμβολίου από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς (285.000 πολίτες).
Υπενθυμίζεται ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
  • Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή, καρκίνο συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία κ.λπ., με αιματολογικό καρκίνο κατά την τελευταία πενταετία.
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή. Περιλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα, άτομα με άλλα νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες, ή άτομα με HIV.

Όσοι πολίτες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία θα λάβουν ενημερωτικό SMS τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά ήδη τα βιβλιογραφικά και επιδημιολογικά δεδομένα για τις επόμενες ομάδες του πληθυσμού που θα λάβουν τρίτη δόση εμβολίου και σε τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση για:

  • Άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
  • Άτομα άνω των 60 ετών.

Στη συνέχεια της κατάταξης αναμένεται να μπουν:

  • Άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω αυξημένης έκθεσης, όπως μεγάλος αριθμός υγειονομικών,
  • Άτομα με χρόνια νοσήματα.

«Συζητάμε για άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό ή έχουν άλλο σοβαρό χρόνιο νόσημα.
Η αναφορά στην τρίτη δόση δεν πρέπει να επισκιάζει το βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού» είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ερωτηθείσα για το εάν οι υγειονομικοί θα μπουν σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση, τόνισε ότι με τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, θα εμβολιαστούν και αρκετοί από τους υγειονομικούς και εξήγησε ότι «η ταξινόμηση που κάνουμε τώρα δεν έχει προτεραιοποίηση όπως είχε γίνει αρχικά καθώς πλέον υπάρχει επάρκεια εμβολίων».

Στους 14.014 οι νεκροί

Στους 14.014 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Τα νέα 8/9 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.198, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 607.356, εκ των οποίων 51% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.947 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,99 (95% ΔΕ: 0,88 - 1,06).
Εγιναν 98.663 τεστ, τα 17.087 μοριακά και τα 81.576 rapid. Σ
το σύνολο των ελέγχων η θετικότητα είναι 2,22% έναντι 2,54% χθες.

eody_8_9_1.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.014 θάνατοι.
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 390 (χθες 388).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 82,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

eody_8_9_2.jpg
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 350 (89,74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (10,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.024 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 202 (ημερήσια μεταβολή -11,79%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

eody_8_9_6.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης