Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές εκλογές: Το έλλειμμα ηγεσίας στο CDU/CSU δίνει τη νίκη στους Σοσιαλιστές του Scholz

Γερμανικές εκλογές: Το έλλειμμα ηγεσίας στο CDU/CSU δίνει τη νίκη στους Σοσιαλιστές του Scholz
Η άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών τροφοδοτείται από την απογοήτευση για τον Laschet, σύμφωνα με δημοσκόπο

Την απογοήτευση για τον Laschet θεωρεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa, Manfred Gulner αιτία της ανόδου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και σχεδόν απίθανη την αναστροφή της τάσης υπέρ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) τις υπόλοιπες εβδομάδες μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa το ποσοστό τους ανέρχεται στο 19%, και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στο 25%.
«Θαύματα μπορούν πάντα να συμβούν και οι ψηφοφόροι μπορούν να αποφασίσουν το τελευταίο δευτερόλεπτο, εκτός αν έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολή.
Η πιθανότητα όμως αντιστροφής της τάσης υπέρ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών γίνεται μικρότερη από μέρα σε μέρα», δήλωσε ο Gulner στην διαδικτυακή πύλη του τηλεοπτικού σταθμού n-tv.
«Μέρος της ανόδου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τροφοδοτείται από εν δυνάμει ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί απογοητευμένοι από τον Laschet.
Το ότι ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Olaf Scholz επωφελείται από την αδυναμία του ανταγωνιστή του φαίνεται από το γεγονός ότι θα τον ψήφιζε για καγκελάριο -αν ήταν δυνατή η απ΄ευθείας εκλογή του- το 30 % αν είχε αντίπαλο τον Laschet, αλλά μόνο το 21 % αν ήταν υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Zeder.
Ο Scholz σαφώς επωφελείται από την αδυναμία του πρώτου», τόνισε ο Gulner.
Ο επικεφαλής της Forsa πιστεύει επίσης ότι είναι απίθανο να επιτευχθεί πλειοψηφία Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).
«Εάν τα “άλλα” κόμματα λάβουν 9%, το SPD και οι Πράσινοι θα πρέπει να φτάσουν μαζί τουλάχιστον στο 46% για να επιτύχουν την πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή όμως βλέπουμε το SPD στο 25% και τους Πράσινους στο 17%, δηλαδή συνολικά 42%.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι είναι απίθανο οι Πράσινοι να έχουν μεγάλη άνοδο. Το SPD θα μπορούσε επίσης να έχει φτάσει στο τέλος της ανοδικής του πορείας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898