Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ράλι στο κόστος ρύπων CO2, κοντά σε ιστορικό ρεκόρ - Στα 43,9 ευρώ το α΄ εξάμηνο 2021

Ράλι στο κόστος ρύπων CO2, κοντά σε ιστορικό ρεκόρ - Στα 43,9 ευρώ το α΄ εξάμηνο 2021
Στο πρώτο εξάμηνο, η μέση τιμή των δικαιωμάτων διαμορφώθηκε στα 43,9 ευρώ ανά τόνο CO2, αυξημένη κατά σχεδόν 100% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020

Συνεχίζεται το ράλι στην τιμή των δικαιωμάτων ρύπων CO2 διεθνώς, προκαλώντας πονοκέφαλο στις κυβερνήσεις καθώς εκτοξεύονται στα ύψη οι τιμές ενέργειας από τις εταιρείες, τσακίζοντας τις πλάτες των καταναλωτών με την αύξηση των τιμολογίων και των τιμών βασικών αγαθών.
Η τιμή των δικαιωμάτων ρύπων CO2, στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών αέριων ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του μεγαλύτερου στον κόσμο, σκαρφάλωσαν στα 62 ευρώ/τόνο, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό.
Στο πρώτο εξάμηνο, η μέση τιμή των δικαιωμάτων διαμορφώθηκε στα 43,9 ευρώ ανά τόνο CO2, αυξημένη κατά σχεδόν 100% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.
Παρατηρείται ένας σταθερός ρυθμός αύξησης των χονδρεμπορικών τιμών ενέργειας τους τελευταίους τρεις μήνες, που δεν αναμένεται να ανακοπεί εύκολα, με δεδομένη την ανοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου και του κόστους των ρύπων CO2, που βαρύνουν τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης