Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία ΙΚΕΑ και ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ενέργειας

tags :
Συνεργασία ΙΚΕΑ και ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Οι επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας

Η ΔΕΗ και η ΙΚΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν στην πράξη πρωτοποριακές δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών για την εξοικονόμηση ενέργειας, την κατανάλωση βιώσιμης ενέργειας, τη δυνατότητα αυτοπαραγωγής και γενικά για τη βιώσιμη ζωή στο σπίτι.

Η ΙΚΕΑ αναγνωρίζοντας πως η μη βιώσιμη κατανάλωση και η κλιματική αλλαγή παραμένουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να διευκολύνει τον καταναλωτή να έχει μια πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι.
Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά μαζί με τη ΔΕΗ σε μία πρωτοποριακή δράση που στόχο έχει να ενημερώσει τον καταναλωτή για την εξοικονόμηση ενέργειας και την κατανάλωση βιώσιμης ενέργειας καθώς και για τη δυνατότητα αυτοπαραγωγής.
Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και κατανάλωσης βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και να ενημερωθούν ακόμη για προσιτές λύσεις για το σπίτι για βιώσιμα προϊόντα και συνήθειες από εξειδικευμένους υπαλλήλους ΙΚΕΑ, που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινή τους ζωή στο σπίτι και θα συμβάλουν θετικά στο περιβάλλον.
Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην έκθεση των καταστημάτων ΙΚΕΑ, θα τοποθετηθούν αισθητήρες σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που θα καταγράφουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο και μέσω ειδικής εφαρμογής, να βλέπει πώς θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος, διαστάσεων και ισχύος που καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια μιας μέσης οικίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί στους επισκέπτες η έννοια του αυτοπαραγωγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης