Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Jumbo: Θετικό πρόσημο σε αρνητικό περιβάλλον - Αύξηση πωλήσεων 9% στο 8μηνο του 2021

tags :
Jumbo: Θετικό πρόσημο σε αρνητικό περιβάλλον - Αύξηση πωλήσεων 9% στο 8μηνο του 2021
Το μεταφορικό κόστος διατηρείται σε παράλογα επίπεδα ενώ συνεχώς ανεβαίνουν οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας
Η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης παρά τις επίσημες κεντρικές διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικά σχόλια.
Το μεταφορικό κόστος διατηρείται σε παράλογα επίπεδα ενώ συνεχώς ανεβαίνουν οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, όπως ενημερώνει σε νέα ανακοίνωσή της η Jumbo, προσθέτοντας ότι η επανεμφάνιση του Covid -19 με τη μετάλλαξη Δέλτα ή η παρουσία νέων μεταλλάξεων εντείνει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς λιμάνια κλείνουν ή υπολειτουργούν ακόμα και με την ταυτοποίηση ενός μόνο κρούσματος με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις ή μετακυλήσεις στις παραδόσεις να αυξάνουν τις ελλείψεις σε προϊόντα ειδικά αυτών με έντονο εποχιακό χαρακτήρα.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές

Στον Όμιλο JUMBO, οι καταναλωτές συνεχίζουν να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης καθημερινά και σε συνδυασμό με την πολύ θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα οι πωλήσεις του Ομίλου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.
Κατά τον μήνα Αύγουστο 2021 οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου.
Για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους (Ιανουάριος- Αύγουστος 2021), οι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο αυξήθηκαν κατά +9% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις ανά χώρα:

Στην Ελλάδα:
Tον Αύγουστο του 2021, συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα φυσικά καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών παρουσιάζοντας αύξηση, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα, κατά περίπου +7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020.
Ωστόσο, o ελεγχόμενος περιορισμός των εξαγωγών εμπορευμάτων της εταιρείας προς τις 6 χώρες που ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω συνεργασιών (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο), οδήγησε τις καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Αύγουστο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν τελικά αύξηση κατά +4% περίπου, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020.
Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- για το οκτάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Αύγουστος 2021) είναι αυξημένες κατά +3% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην Κύπρο:

Όλα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους καθώς και ελέγχου της κατοχής safe pass για τους εισερχόμενους πελάτες.
Οι πωλήσεις κατά τον Αύγουστο του 2021 εμφανίζονται αυξημένες κατά 2% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Οι πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά +10% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία:

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό πελατών εντός.
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -2% περίπου τον Αύγουστο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +13% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην Ρουμανία:

Τον Αύγουστο 2021 συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo στη χώρα.
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +5% περίπου.
Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +24% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2021 του Ομίλου Jumbo, θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης