Διεθνή

Long Covid εμφανίζει ένας στους τρεις εφήβους

Long Covid εμφανίζει ένας στους τρεις εφήβους

Η Long Covid πλήττει και τους εφήβους σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου UCL. Παιδιά ηλικίας 11 ως 17 ετών ανέφεραν επίμονα συμπτώματα όπως κόπωση και δύσπνοια.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων βιώνουν συμπτώματα κορωνοϊού τρεις μήνες μετά τη διάγνωση, σύμφωνα με αγγλική μελέτη η οποία καταδεικνύει ότι η «long Covid» πλήττει και τους νέους

Παιδιά ηλικίας 11 ως 17 ετών ανέφεραν επίμονα συμπτώματα όπως κόπωση και δύσπνοια, σύμφωνα με μελέτη του UCL.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.
To Hνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη η οποία δεν προσφέρει εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών και τα αποτελέσματα πιθανότατα δεν θα κινητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές καθώς χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, δήλωσε η Λι Γουίτακερ, η οποία είναι μια από τους επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας που συνέταξε τη μελέτη.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία από 7.000 απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο που διατέθηκε σε νέους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο.
Συνέκριναν όσους βρέθηκαν θετικοί με ομάδα ελέγχου η οποία είχε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ αλλά είχε αναφέρει συμπτώματα παρόμοια με του κορωνοϊού τα οποία θα μπορούσαν να οφείλονται σε άλλες μολύνσεις.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δώσει άδεια για τη χορήγηση εμβολίου μόνο σε παιδιά μεταξύ 12 και 15 ετών με υποκείμενα νοσήματα όπως το σύνδρομο Down ή τα οποία ζουν με ενήλικες που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης