Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις γυναίκες που εργάζονται στη δημόσια υγεία να επιστρέψουν στις δουλειές τους

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις γυναίκες που εργάζονται στη δημόσια υγεία να επιστρέψουν στις δουλειές τους
Οι Ταλιμπάν κάλεσαν όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας του Αφγανιστάν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους στην εξουσία, οι Ταλιμπάν κάλεσαν όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας του Αφγανιστάν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας καλεί όλες τις εργαζόμενες στον τομέα δημόσιας υγείας στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στις επαρχίες να επιστρέψουν στις δουλειές τους, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που έκανε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.
Οι ακραίοι ισλαμιστές Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά παραμένει ασαφές ποιά θα είναι η κατάσταση για τις γυναίκες και τα κορίτσια με εκείνους στην εξουσία.
Ασαφές είναι και το αν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν θα μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.
Μέχρι στιγμής οι μόνες δηλώσεις υποστήριξης που έχουν υπάρξει σχετικά με τις εργαζόμενες γυναίκες αφορούν τον τομέα της υγείας και της παιδείας.
Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες από τα βόρεια της χώρας που αφορούσαν, για παράδειγμα, μαίες οι οποίες δεν θα επιτρέπεται εφεξής να παρίστανται σε συναντήσεις με άνδρες γιατρούς.
Στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους Ταλιμπάν, από το 1996 ως το 2001, οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να επισκέπτονται άνδρες γιατρούς, γεγονός που περιόρισε υπερβολικά την πρόσβασή τους στην υγειονομική φροντίδα.
Σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι οι εργαζόμενες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.
Οι μισθοί τους θα εξακολουθούσαν να καταβάλλονται, όπως είπε.
Δεν ήταν όμως σαφές αν αναφερόταν μόνο σε κυβερνητικές υπαλλήλους ή και σε εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα.
Οι γυναίκες δημοσιογράφοι, ωστόσο, που κάλυπταν τα γεγονότα επί του πεδίου κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους από τους μαχητές Ταλιμπάν.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης