Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό 8.150 υγειονομικοί - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Γεωργαντάς: Έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό 8.150 υγειονομικοί - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού
Ο Γ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός
Σχετικά Άρθρα

Για αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις 16 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων και 8.150 υγειονομικών, έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.
Ήδη, 202.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων οι 8.150 είναι υγειονομικοί, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας για πολύ ικανοποιητική αύξηση του αριθμού των ραντεβού.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός.
Σημείωσε ότι το Σάββατο 28/8 ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών τουλάχιστον με την πρώτη δόση θα σπάσει το φράγμα των 6 εκατομμυρίων, καθώς και ότι ήδη 5,7 εκατ. πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
«Δυστυχώς το ποσοστό αυτό εμβολιασθέντων, ενώ μπορεί να φαινόταν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ότι αρκεί, πλέον πρέπει να αυξηθεί γιατί η μετάλλαξη Delta όπως ξέρουμε είναι πάρα πολύ επιθετική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέκταση υποχρεωτικότητας

Ο κ. Γεωργαντάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, τονίζοντας πως η υφίσταται αυτή η δυνατότητα και υπάρχει ως σκέψη, διευκρινίζοντας πως αφορά το δημόσιο τομέα.
Όπως είπε, η πορεία των επόμενων εβδομάδων θα καταδείξει και την κατεύθυνση των όποιων αποφάσεων.
«Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση και με τον ρυθμό των εμβολιασμών και με τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει η πολιτεία αυτό που οφείλει, να προστατεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών η οποία είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει πάρει την απόφαση να εμβολιαστεί», είπε.

Έναρξη εμβολιασμών από ιδιώτες γιατρούς

Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς αναφορικά με την επάρκεια των εμβολίων, τόνισε πως είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.
Κατά τον ίδιο, έχουν γίνει 5.000 εμβολιασμοί κατ’ οίκον, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς που θα γίνονται είτε στα ιατρεία τους, είτε στα σπίτια των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης