Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Hebrew University: Η 3η δόση επιβραδύνει την νοσηρότητα - Τα κρούσματα σε ανεμβολίαστους δεν οδηγούν σε βαριά λοίμωξη

Hebrew University: Η 3η δόση επιβραδύνει την νοσηρότητα - Τα κρούσματα σε ανεμβολίαστους δεν οδηγούν σε βαριά λοίμωξη
Η προπαγάνδα του φόβου εδώ στην Ελλάδα πρέπει να τελειώνει.
Σχετικά Άρθρα

Ερευνητές του Hebrew University (Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ) που αποτελούν μέρος της ομάδας συμβούλων στην ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι ακόμη και η αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 με την έναρξη του σχολικού έτους δεν θα αλλάξει τη συνολική πτωτική τάση νοσηρότητας.

Η παραλλαγή Delta περιορίζεται στο Ισραήλ λόγω της 3ης δόσης εμβολίων και μιας σειράς περιορισμών που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ερευνητές από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναμένουν ότι η διατήρηση των υπαρχουσών περιορισμών, σε συνδυασμό με την 3η δόση στις ευπαθείς ομάδες, θα οδηγήσει τον δείκτη R – είναι ο συντελεστής που δείχνει πόσα άτομα προσβάλλει κάθε φορέας κορωνοϊού - ο οποίος σήμερα είναι 1,14, σε 0,85 στην δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Κάτω από 1 ο δείκτης R σημαίνει ότι ο φορέας δεν μεταδίδει.

Αν και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων καθώς ανοίγει το σχολικό έτος την 1η Σεπτεμβρίου 2021 δεν θα ήταν αρκετή για να μεταβάλει την συνολική πτωτική τάση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας, 1.872.056 Ισραηλινοί έχουν ήδη εμβολιαστεί με την 3η δόση του εμβολίου Pfizer.
Με βάση τον ρυθμό εμβολιασμού, είναι πιθανό να ξεπεράσει το όριο των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμένων με 3η δόση το Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής, 5.464.619 άτομα έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Οι βαριά νοσούντες

Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων COVID στο Ισραήλ έχει σταθεροποιηθεί στα 689, σημειώνοντας μικρή μείωση σε σύγκριση.
Το ποσοστό των νέων σοβαρών κρουσμάτων έχει επίσης μειωθεί, σημείωσαν οι ερευνητές, πράγμα που σημαίνει ότι «δεν αναμένουν σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση».

Σύμφωνα με το μοντέλο των ειδικών, οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι ηλικίας 60 ετών και άνω αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών κρουσμάτων ανά 100.0000.
Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι δεν καταλήγουν σε βαριά νόσηση.
Με βάση την στατιστική, όταν έχεις σταθερές τις βαριές περιπτώσεις δηλαδή αυτούς που έχουν σοβαρά συμπτώματα και καταλήγουν στο νοσοκομείο, αλλά αυξάνονται τα κρούσματα μεταξύ των ανεμβολίαστων, αυτό σημαίνει ότι μεταδίδεται η νόσος αλλά δεν νοσούν βαριά.
Αυτό σχετίζεται με δύο παράγοντες
1)Ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι μικρά παιδιά που δεν θα νοσήσουν σοβαρά
2)Υπάρχει φυσική ανοσία που υποτιμάται, ενώ πολλοί άνθρωποι η πλειοψηφία όπως έχει αποδειχθεί παγκοσμίως έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό και δεν πλήττονται από τον Covid 19.
Αυτά τα απλά πράγματα εδώ στην Ελλάδα με υστερία προσπαθούμε να τα υποτιμήσουμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, επιβεβαιώθηκαν 8.078 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με τα 8.800 κρούσματα στις 25/8 , αλλά το ποσοστό των θετικών tests έχει αυξηθεί ελαφρώς, από 6,57% σε 6,71%.

Το 59% των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι

Σχεδόν το 59% των νέων κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι.
Π.χ. τα σχεδόν 26.000 κρούσματα που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι το 59% αυτών ήταν εμβολιασμένοι δηλαδή 15.300 από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί με covid 19 ήταν εμβολιασμένοι.

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία του Ισραήλ και οι αναλύσεις του Hebrew University

Τα στοιχεία από το Ισραήλ μας δείχνουν για άλλη μια φορά ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα.

1)Ότι η 3η δόση του εμβολίου αρχίζει να σταθεροποιεί την νοσηρότητα.
Υπάρχει σταθεροποίηση των βαριά νοσούντων η πλειοψηφία των οποίων είναι εμβολιασμένοι, σχεδόν 64%.

2)Ο δείκτης R ή δείκτης μετάδοσης θα υποχωρήσει κάτω από 1 που σημαίνει ότι η μετάδοση μειώνεται

3)Η έκρηξη κρουσμάτων θα πρέπει να αποδοθεί ότι ξεκίνησαν τα tests στα παιδιά λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Μέρος των παιδιών – που είναι ανεμβολίαστα – βρίσκονται θετικά σε covid19 αλλά σε ποσοστό 99,9999% δεν νοσούν, ούτε εμφανίζουν βαριά συμπτώματα.

4)Οι μη εμβολιασμένοι και αυτό είναι το εντυπωσιακό, παρ΄ ότι είναι επιρρεπής να κωλύσουν covid 19 δεν συμβάλλουν στην αύξηση της νοσηρότητας.
Το στοιχείο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί ένας άλλος μύθος καταρρίπτεται.
Στην Ελλάδα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αλλά με βάση τα στοιχεία του Hebrew University, ο αριθμός των βαριά νοσούντων θα αρχίσει να μειώνεται προσεχώς.
Πως λοιπόν ενώ θα αυξηθούν τα κρούσματα μεταξύ ανεμβολίαστων, ο αριθμός των βαριά νοσούντων θα μειωθεί;
Η απάντηση είναι προφανής

5)Ένα επιπλέον στοιχείο που αποκαθηλώνει και συνθλίβει την κινδυνολογία είναι το εξής και οι βαριά νοσούντες σήμερα στο Ισραήλ είναι οι περισσότεροι εμβολιασμένοι και τα κρούσματα.
Είναι εντυπωσιακό, ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη στον κόσμο, το μόνο με σχεδόν 2 εκατ εμβολιασμένους και με 3 δόσεις… συνεχίζει να έχει περισσότερα κρούσματα και βαριά ασθενείς… εμβολιασμένους.

Η προπαγάνδα του φόβου εδώ στην Ελλάδα πρέπει να τελειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης