Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Ή όλοι θα εμβολιαστούμε ή όλοι θα περιοριστούμε - Κίνδυνος για το ΕΣΥ

Καπραβέλος: Ή όλοι θα εμβολιαστούμε ή όλοι θα περιοριστούμε - Κίνδυνος για το ΕΣΥ
Ο κ. Καπραβέλος ζητά τη χρήση μάσκας από όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του ΕΣΥ κρούει ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
«Το μείγμα που δημιουργείται από το Φθινόπωρο είναι εκρηκτικό. Υπερμεταδοτική μετάλλαξη, εμβόλια που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα… είμαστε μπροστά σε νέα κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος. Ναι μεν έχουμε διαθεσιμότητα σε κλίνες covid, αλλά έχουμε κι άλλα περιστατικά. Αν διαταραχθεί η κανονικότητα ενός νοσοκομείου θα ζήσουμε παρόμοιες στιγμές με το 2ο και το 3ο κύμα» τόνισε μιλώντας στο Mega και υποστήριξε πως ή θα εμβολιαστούν όλοι ή θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα για όλους.

Απαραίτητη η τρίτη δόση

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων τονίζοντας ότι εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.
«Ακόμα κι όσοι εμβολιαστήκαμε από τον Γενάρη και μετά βλέπουμε ότι δεν παρέχουν προστασία πάνω από 9 μήνες, οπότε η τρίτη δόση είναι απαραίτητη» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του Ισραήλ.
«Στα 500 περιστατικά που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετάξυ των 9.000 κρουσμάτων, τα μισά περιστατικά είναι πλήρως εμβολιασμένοι» επεσήμανε.

Μάσκα για όλους και παντού

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, «μέχρι η πανδημία να ελεγχθεί, η μάσκα είναι πολύ βασική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Η μετάλλαξη Delta προσβάλει και εμβολιασμένους σε ποσοστό 60% λιγότερο».
Το «Παπανικολάου» από 12 κλίνες για κορωνοϊό, η μία είναι διαθέσιμη. «Αν αποδιοργανωθεί πάλι το ΕΣΥ κάνουμε μια τρύπα στο νερό», τόνισε.

«Ή όλοι θα εμβολιαστούμε ή όλοι θα περιοριστούμε»

«Σαν κοινωνία είμαστε στο παρά 5 να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα, σφοδρότερο από τα προηγούμενα. Αν δούμε το ΕΣΥ να καταρρέει θα αναγκαστούμε να πάμε πάλι σε περιοριστικά μέτρα. Ή όλοι θα εμβολιαστούμε για να έχουμε μια ελεύθερη ζωή ή όλοι θα περιοριστούμε» είπε ο κ. Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης