Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 52χρονη, μετά την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer

Ισραήλ: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 52χρονη, μετά την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer
Η γυναίκα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση
Σχετικά Άρθρα

Μια 52χρονη γυναίκα νοσηλεύεται από την Παρασκευή (13/8) το βράδυ στο Ιατρικό Κέντρο Ziv στο Safed του Ισραήλ μετά από αλλεργική αντίδραση στη λήψη της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer έναντι του κορωνοϊού όπως ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.
Η γυναίκα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.
Το υπουργείο Υγείας εξετάζει λεπτομέρειες της υπόθεσης και τονίζει, πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια, αν και σπάνιες, είναι γνωστές.
Σε όσους εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση στη λήψη του εμβολίου Pfizer - ή οποιουδήποτε άλλου εμβολίου - συνιστάται να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν λάβουν οποιεσδήποτε επόμενες δόσεις.
Σε γενικές γραμμές, υπήρξαν λίγες παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αλλεργικών αντιδράσεων, αναφέρει η Jerusalem Post.
Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από την Clalit Health Services έδειξε ότι το 88% των ατόμων που έλαβαν την τρίτη δόση για τον κορωνοϊό δήλωσαν ότι ένιωθαν «παρόμοια» ή και «καλύτερα» σε σύγκριση με το πώς ένιωσαν τις ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Οι παρενέργειες

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υγείας, το οποίο παρακολουθεί αναφορές για παρενέργειες, ανακοίνωσε ότι λιγότεροι από 50 άνθρωποι στους 600.000 αναφέρθηκαν σε συμπτώματα, όπως πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός και ναυτία.
Μέχρι τώρα, περίπου 750.000 Ισραηλινοί άνω των 60 έχουν υποβληθεί στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για το εάν πρέπει να εμβολιαστούν με 3η δόση εμβολίου και οι ηλικίες άνω των 45 ετών

Η συμβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας πιστεύει γενικά ότι ο εμβολιασμός κάνει περισσότερο καλό παρά κακό, αλλά δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση, κοινώς οι επιστήμονες δεν συμφωνούν για την 3η δόση σε νεότερους δηλαδή κάτω των 60 ετών.
Μετά από 10 ημέρες και 600.000 εμβολιασμένους με 3η δόση άνω των 60 ετών, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και τα συμβουλευτικά όργανα του εξετάζουν, εάν θα επεκταθεί το πρόγραμμα σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.
Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει ευρεία υποστήριξη για να εμβολιαστούν για 3η φορά ηλικίες και κάτω των 60 ετών.
Οι απόψεις των ισραηλινών επιστημόνων διίστανται κάποιοι προειδοποιούν για σοβαρές παρενέργειες εάν χορηγηθεί 3η δόση εμβολίου σε νεότερες ηλικίες.
Παρ 'όλα αυτά, η στάση θα μπορούσε να αλλάξει με βάση τις τάσεις νοσηρότητας ή με βάση την πορεία όσων εμβολιαστεί για 3η φορά.
Επειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην εμβολιαστική προσπάθεια, είναι το μόνο κράτος διεθνώς που εμβολιάζει με 3η δόση, κάθε βήμα είναι ένα άλμα προς το άγνωστο. Η 3η δόση εμβολίων, δεν βασίζεται ακόμη σε ένα ξεκάθαρο πρωτόκολλο και αποτελεί στοίχημα και για άλλους συνεχιζόμενο πείραμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Ισραήλ να διακόψουν την 3η δόση εμβολιασμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, μεταξύ των σχεδόν 600.000 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά, λιγότεροι από 50 έχουν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες.
Τα αναφερόμενα συμπτώματα (πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός και ναυτία) ήταν ήπια και πέρασαν γρήγορα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης