Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεκαπενταύγουστος με την πανδημία του κορωνοϊού σε έξαρση - Τι περιμένουμε την «επόμενη μέρα»

Δεκαπενταύγουστος με την πανδημία του κορωνοϊού σε έξαρση - Τι περιμένουμε την «επόμενη μέρα»

Ήδη στους χάρτες του ECDC Κρήτη, Επτάνησα, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Με την κορύφωση της τουριστικής κίνησης και τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου η χώρα διέρχεται τον δυσκολότερο επιδημιολογικό κάβο του καλοκαιριού.
Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί γεμίζουν από ταξιδιώτες αλλά και κρούσματα.
Ήδη στους χάρτες του ECDC Κρήτη, Επτάνησα, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.
«Μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, εκεί 7 μέρες μετά, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών» αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Στυλιανός Λουκίδης.
Ήδη, η έκρηξη των κρουσμάτων στην Κρήτη πιέζει σημαντικά τα νοσοκομεία του νησιού, όπου νοσηλεύονται 175 ασθενείς. Ηράκλειο και Χανιά θα κάνουν Δεκαπενταύγουστο χωρίς μουσική και με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.
«Δεν μπορούμε να ξεφαντώνουμε τα βράδια, δεν μπορούμε να κάνουμε πανηγύρια, δεν μπορεί να προσκυνάμε σε εκκλησίες όλοι μαζί και αυτό να είναι υγειονομικά απόλυτα ασφαλές.
Είναι προφανές ότι όλες οι μαζικές εκδηλώσεις θα οδηγούν σε αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε μιλώντας σε ΜΜΕ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ.
Η Ζάκυνθος, πάλι, γλίτωσε στο παρά τρίχα την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε χθες. Μετά από επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αργά το βράδυ αποφασίστηκε η άρση των περιορισμών.
«Υπάρχει εκτόνωση του φορτίου του επιδημιολογικού, οπότε αποφασίστηκε η Ζάκυνθος αυτή τη στιγμή να βρεθεί στην κατηγορία των περιοχών χωρίς περιοριστικά μέτρα» ανέφερε μιλώντας σε ΜΜΕ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.
Καθημερινά ξεπηδούν νέες εστίες κορωνοϊού.
Στην Αίγινα σφραγίστηκε έως τις 28 Αυγούστου το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου καθώς βρέθηκαν θετικές οι 13 από τις 16 μοναχές.
Οι μοναχές και το βοηθητικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε επισκέπτες.
«Μπήκαμε σε καραντίνα στις 8 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, όταν μετά από συμπτώματα που παρουσιάσαμε, πήγαμε στο νοσοκομείο Αιγίνης για έλεγχο και διαγνωστήκαμε θετικές στον κορωνοϊό 13 μοναχές.
Στους ελέγχους το προσωπικό μας βγήκε όλο αρνητικό.
Οι 13 μοναχές προς το παρόν το περνάμε πολύ ελαφριά, "στο πόδι"!» δηλώνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Γερόντισσα Τιμοθέη.
Με τα ημερήσια κρούσματα να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, η πίεση στα νοσοκομεία αρχίζει να αυξάνεται.
Μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 194% φτάνοντας στους 1.850.
«Έχουμε καθημερινά καινούργιες νοσηλείες. Το νοσοκομείο είναι γεμάτο εδώ και αρκετό καιρό, τουλάχιστον ένα μήνα και γεμίζουν και οι μονάδες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.100, 3 η Συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη σε ΜΜΕ, ο αριθμός που είναι στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή και νοσηλεύεται το 97% είναι ανεμβολίαστοι.
Η κυβέρνηση ποντάρει στην αύξηση των εμβολιασμών για την ομαλή επάνοδο των πολιτών στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες το Φθινόπωρο.
Ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους στενεύει καθώς όπως όλα δείχνουν θα υποχρεούνται σε τακτά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους και σε κλειστούς χώρους διασκέδασης.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης