Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Χώρα υψηλού κινδύνου για covid-19 το Ισραήλ - Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι

Γερμανία: Χώρα υψηλού κινδύνου για covid-19 το Ισραήλ - Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι
Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία χώρες υψηλού κινδύνου
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία χώρες υψηλού κινδύνου, με αποτέλεσμα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές να πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης FUNKE, ο οποίος επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Η αναβάθμιση αυτή αφορά επίσης το Μαυροβούνιο και το Βιετνάμ, ενώ η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε και δεν αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, με εξαίρεση τη Λισαβόνα και το Αλγκάρβε, σύμφωνα με τον Funke, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Γερμανία πρόσθεσε το Ισραήλ στη λίστα υψηλού κινδύνου, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα, καθώς η μετάλλαξη Delta έχει οδηγήσε σε έκρηξη των κρουσμάτων και μεταξύ των εμβολιασμένων, γεγονός που οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Καραντίνα έως 10 ημερών για τους ανεμβολίαστους

Η αναβάθμιση θα ισχύσει από την Κυριακή, εκτός από την περίπτωση της Τουρκίας, που θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ανθρώπων με τουρκική καταγωγή που ζουν στη Γερμανία, ανέφερε ο Funke επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.
Οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19.
Η αυτοαπομόνωσή τους μπορεί να τελειώσει το νωρίτερο έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Αυστηρότερα μέτρα στο Ισραήλ

Σε μια προσπάθεια περιορισμού του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ισραήλ, ενέκρινε την Τετάρτη νέα περιοισριά μέτρα.
«Χωρίς σημαντικά μέτρα για την επιβράδυνση του ρυθμού μόλυνσης», ανέφερε έκθεση του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης και Γνώσης για τον κορωνοϊό, «αναμένεται να υπάρξει επικίνδυνο βάρος για τα νοσοκομεία.
Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να επεκτείνει το Green Pass σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, εκτός από τα εμπορικά κέντρα και τους εμπορικούς χώρους.
Θα ισχύει πλέον και από την ηλικία των 3 ετών.
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που δεν είναι εμβολιασμένοι - από επιλογή ή επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις - θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID πριν εισέλθουν σε πισίνες, γυμναστήρια, ακαδημαϊκά ιδρύματα, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, μουσεία, βιβλιοθήκες, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Τα τεστ για παιδιά έως 11 ετών πληρώνονται από το κράτος, ενώ οποιοσδήποτε από 12 ετών και άνω θα πρέπει να πληρώνει τα τεστ από την τσέπη του.
Το τελευταίο μέτρο φαίνεται ότι οδηγεί σε αύξηση του ποσοστού των εφήβων που ζητούν να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post ότι ο αριθμός των παιδιών 12-15 ετών που έκλεισαν  ραντεβού για να εμβολιαστούν αυτή την εβδομάδα ήταν διπλάσιος από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα.
Το διευρυμένο Green Pass θα τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Αυγούστου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης