Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολίου - «Δεν θα γίνω πειραματόζωο»

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολίου - «Δεν θα γίνω πειραματόζωο»
Ο κ. Γιαννακος είπε, ότι «πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν»

Δεκαεννέα ημέρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για να διαμαρτυρηθούν για το μετρό.
Με πλακάτ που έγραφαν «Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο», «Να μπουν σε αναστολή οι 300 της Βουλής» και πανό «Όχι στην υποχρεωτικότητα, στη διαθεσιμότητα, στο διχασμό», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ κατήγγειλαν πως η «κυβέρνηση δεν τους ακούει, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, και δεν παίρνει μέτρα για τη θωράκιση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως «σε 19 ημέρες τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ και σε τέσσερις ημέρες για την Πρόνοια, εφαρμόζεται ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Είναι τόσο πρόχειρη η κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει το προσωπικό που υποτίθεται ότι θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».
Ο κ. Γιαννακος είπε, ακόμη, ότι «πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν καθώς και 300 από την Πρόνοια και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασης τους και να τεθούν σε αναστολή των καθηκόντων τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης».
Οι εργαζόμενοι στην Υγεία τονίζουν πως «δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης