Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία SpaceX με NASA στη δημιουργία διαστημικών στολών

tags :
Συνεργασία SpaceX με NASA στη δημιουργία διαστημικών στολών
Η SpaceX θα βοηθήσει τη NASA στη δημιουργία διαστημικών στολών
Σχετικά Άρθρα

O Elon Musk προσφέρει τις υπηρεσίες της SpaceX για να βοηθήσει τη NASA να φτιάξει διαστημικές στολές επόμενης γενιάς καθώς το τρέχον πρόγραμμα έχει καθυστερήσει και θα κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
«Το SpaceX θα μπορούσε να το κάνει αν χρειαστεί» έγραψε ο Elon Musk σε ένα tweet, σύμφωνα με το CNBC.
Η εταιρεία του Elon Musk έχει αναπτύξει και κατασκευάσει διαστημικές στολές για τους αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX.
Τα κοστούμια έχουν κατασκευαστεί κυρίως για να προστατεύουν τους αστροναύτες σε περίπτωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του διαστημικού σκάφους ή εάν η καμπίνα αποσυμπιεστεί.
Η κατασκευή διαστημικών στόλων θα ήταν μια πιο περίπλοκη και απαιτητική προσπάθεια, δεδομένης της ανάγκης επιβίωσης έξω από ένα διαστημόπλοιο στο περιβάλλον του διαστήματος.
Η εκπρόσωπος της NASA Monica Witt, σε δήλωσή της στο CNBC, σχετικά με την προσφορά του Μασκ, επεσήμανε το αίτημά του οργανισμού τον περασμένο μήνα σε εταιρείες της διαστημικής βιομηχανίας για ανατροφοδότηση «σχετικά με την αγορά εμπορικών στόλων, υλικού και υπηρεσιών».
Η πρόταση του Elon Musk ήρθε ως απάντηση στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή της NASA σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς Μονάδων Εξωτερικών Κινητικότητας, οι οποίες ανεπίσημα ονομάζονται διαστημικές στολές.
Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιούν στολές σχεδιασμένες πριν από 45 χρόνια για το πρόγραμμα Space Shuttle αναφέρει η εν λόγω έκθεση.
Η IG τόνισε επίσης ότι αυτές οι διαστημικές σχολές έχουν μερικώς ανακατασκευαστεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο διαστημικός οργανισμός έχει ξεκινήσει τρεις διαφορετικές διαστημικές στολές από το 2007, όπως διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής, και έχει δαπανήσει 420,1 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη.
Επιπλέον η έκθεση αναφέρει ότι η ΝΑSA σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 625,2 εκατ. δολάρια στην ανάπτυξη, τις δοκιμές προκειμένου να ολοκληρώσει μία στολή για επίδειξη στον διαστημικό σταθμό και δύο στολές για την αποστολή πληρώματος στο φεγγάρι με συνολικό κόστος άνω του 1 δισ.δολαρίων έως το 2025.
Εκτός από το αυξημένο κόστος ο γενικές επιθεωρητής ανέφερε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη χρηματοδότησης, στις επιπτώσεις του κορωνοϊού και σε τεχνικά θέματα.
Οι στολές θα είναι έτοιμες το νωρίτερο μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Αρχικά η NASA είχε πει πως θα είναι έτοιμες μέχρι τον Μάρτιο του 2023.
Η ΝΑSA χρειάζεται τις διαστημικές στολές για το πρόγραμμα Artemis το οποίο είχε ανακοινωθεί από τον πρώην πρόεδρο Trump και συνεχίστηκε και υπό τον Biden.
Η Artemis θα πραγματοποιήσει πολλαπλές αποστολές στην τροχιά και στην επιφάνεια του φεγγαριού τα επόμενα χρόνια με τη NASA να στοχεύει στην προσγείωση αστροναυτών στη σελήνη το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης