Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θέμα ωρών το lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης - Σε οριακή κατάσταση το σύστημα υγείας

Θέμα ωρών το lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης - Σε οριακή κατάσταση το σύστημα υγείας
Οι ειδικοί προειδοποιούν για το ενδεχόμενο η Κρήτη να μετατραπεί σε... Μπέργκαμο
Σχετικά Άρθρα

Ένα βήμα πριν το lockdown είναι το Ηράκλειο της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο αύριο (11/8/2021). Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση καθ’ ολο το 24ωρο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σε οριακή κατάσταση, το σύστημα υγείας

Το σύστημα υγείας στην Κρήτη έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση.
Είναι χαρακτηριστικό που οι ειδικοί προειδοποιούν για το ενδεχόμενο, το νησί να μετατραπεί σε... Μπέργκαμο.
Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά.
«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης