Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roche (Independent Strategy): Το lockdown της Κίνα θα ζημιώσει όλο τον κόσμο

Roche (Independent Strategy): Το lockdown της Κίνα θα ζημιώσει όλο τον κόσμο
Οποιεσδήποτε διαταραχές στην κινεζική οικονομία θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα

Για τις συνέπειες του lockdown της Κίνας σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιεί ο βετεράνος στρατηγικός αναλυτής, David Roche, τη στιγμή που η χώρα προχωρά σε αυστηροποίηση των μέτρων για να αναχαιτίσει την καθημερινή άνοδο στα κρούσματα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown στην Κίνα θα ανακόψει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ενώ θα πλήξει και τα χρηματιστήρια.
Το επενδυτικό κλίμα έχει επιδεινωθεί για τις κινεζικές μετοχές από τη στιγμή που η Κίνα έβαλε στο στόχαστρο της το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνολογία, τις υπηρεσίες διαμοιρασμού αλλά και την ιδιωτική εκπαίδευση.
«Οι αγορές πλέον σκέφτονται ότι ο Covid είναι πολύ... κακός, αλλά η οικονομική ανάκαμψη απομακρύνει τα lockdowns, καταργεί τους κοινωνικούς περιορισμούς. Αυτή είναι η συνταγή αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Roche, πρόεδρος της Independent Strategy.
«Οι αγορές πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικό κόστος όχι μόνο στην Κίνα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η επίδραση της Κίνας στη διεθνή οικονομία

Σύμφωνα με τον Roche, οποιεσδήποτε διαταραχές στην κινεζική οικονομία θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Ο στρατηγός αναλυτής εξήγησε ότι οι ευρύτεροι περιορισμοί στην Κίνα θα μπορούσαν να διακόψουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού - εκ των οποίες πολλές βρίσκονται στη χώρα.
Αυτό θα πλήξει το διεθνές εμπόριο, θα αυξήσει τα κόστη σε κάποια προϊόντα και θα αυξήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε όλο τον κόσμο.
Ο Roche εκτιμά ότι η ετήσια ανάπτυξη στην Κίνα κατά το γ' τρίμηνο θα επιβραδυνθεί μεταξύ 2% και 3% έναντι εκτιμήσεων για 7,9%. Μακροπρόθεσμα, η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα διαμορφωθεί μεταξύ 5% και 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης