Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +16% η Frigoglass – Αισιόδοξη η διοίκηση για βελτίωση πωλήσεων και EBITDA

tags :
Στο +16% η Frigoglass – Αισιόδοξη η διοίκηση για βελτίωση πωλήσεων και EBITDA
Αναφορικά με την πορεία του τρίτου τριμήνου, η διοίκηση ανέφερε πως θα είναι καλύτερο γιατί υπάρχει χαμηλή βάση σε σύγκριση με το περσινό, αλλά τονίστηκε και η εποχικότητα του δευτέρου εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη +16% έκλεισε η μετοχή της Frigoglass στη σημερινή συνεδρίαση στα 0,1450 ευρώ στο υψηλό της ημέρας.
Ο όγκος των συναλλαγών στα 1,2 εκατ. τεμάχια και με αποτίμηση στα 51,57 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου σύμφωνα με τα οποία οι ζημιές ανήλθαν στα 11 εκατ. ευρώ από κέρδη 586 χιλ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,4%.
Ωστόσο παρά τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα που υπάρχει για φέτος η διοίκηση της Frigoglass περιμένει αύξηση πωλήσεων και EBITDA για το σύνολο της χρήσης 2021, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.
Υπενθυμίζεται πως κυριάρχησε το θέμα της ρευστότητας της εταιρείας, αλλά και οι επιπτώσεις από την πυρκαγιά στη Ρουμανία και αν μπορεί η Ρωσία να ανταποκριθεί στη ζήτηση.
Η διοίκηση ανέφερε πως η αναθεωρημένη στρατηγική της αρχίσει να δίνει αποτελέσματα και πως παρατηρείται βελτίωση στα τρία τελευταία τρίμηνα.
Στο εξάμηνο η πυρκαγιά στη Ρουμανία ανάγκασε την εταιρεία να γράψει μεγάλη ζημιά, ενώ τονίστηκε πως η Ρωσία θα απορροφήσει το μεγάλο μέρος της παραγωγής.
Οι συζητήσεις με την ασφαλιστική συνεχίζονται και η νέα παραγωγική μονάδα στη Ρουμανία θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.
Η διοίκηση ανέφερε πως δεν περιμένει να επηρεαστεί η ρευστότητα αφού συνήθως σε τέτοια συμβάντα προκαταβάλλονται οι αποζημιώσεις.
Επίσης σημείωσε πως το ασφαλισμένο ποσό ύψους έως 89 εκατ. ευρώ είναι αρκετό για να καλυφθεί η ζημιά, χωρίς να εννοεί πως θα είναι το ποσό που θα λάβει.
Η μονάδα στη Ρωσία έχει ξεκινήσει την παραγωγή και αναμένεται αύξηση στις βάρδιες ώστε να μπορέσει να φτιάξει αποθέματα και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για την επόμενη χρονιά.
Αν δεν καλυφθεί όλο, η ασφαλιστική θα πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία.
Επιπλέον μία προσωρινή μονάδα στη Ρουμανία θα βοηθήσει στη δημιουργία αποθεμάτων.
Η αύξηση των μεταφορικών και των πρώτων υλών επηρεάζει το κόστος, αλλά προσπαθεί με νέα τιμολογιακή πολιτική η εταιρεία να αντισταθμίσει την απώλεια.
Η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για κεφαλαιουχικές δαπάνες 15 εκατ. ευρώ στη χρήση χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτά έξοδα ανακατασκευής στη Ρουμανία.
Αναφορικά με τη ρευστότητα τονίστηκε πως από το ταμείο των 61 εκατ. ευρώ τα 33 εκατ. ευρώ είναι στη Νιγηρία με το 30% αυτών να είναι σε σκληρό νόμισμα.
Υπάρχουν γραμμές χρηματοδότησης 13 εκατ. ευρώ, ενώ τον Αύγουστο υπέγραψε για άλλα 5 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με την πορεία του τρίτου τριμήνου, η διοίκηση ανέφερε πως θα είναι καλύτερο γιατί υπάρχει χαμηλή βάση σε σύγκριση με το περσινό, αλλά τονίστηκε και η εποχικότητα του δευτέρου εξαμήνου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης