Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi Aramco: Τετραπλασιασμός καθαρών κερδών το β΄ τρίμηνο του 2021

Saudi Aramco: Τετραπλασιασμός καθαρών κερδών το β΄ τρίμηνο του 2021
Η Aramco έρχεται να προστεθεί στις άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου που ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco ανακοίνωσε σχεδόν τετραπλάσια αύξηση των καθαρών κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 την Κυριακή (8/8/2021) ενισχυμένος από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και την ανάκαμψη της ζήτησης του μαύρου χρυσού.
Τα καθαρά κέρδη της Aramco αυξήθηκαν στα 95,47 δισεκατομμύρια ριάλ (25,46 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου από 24,62 δισεκατομμύρια ριάλ το προηγούμενο έτος.
Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 23,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser δήλωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να φτάσει τα 99 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους και 100 εκατομμύρια βαρέλια το επόμενο έτος.

Ισχυρή ανάκαμψη

Η Aramco στοχεύει στην αύξηση της δικής της παραγωγικής ικανότητας στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, πρόσθεσε.
Aνέφερε ότι τα αποτελέσματά της υποστηρίζονται από την παγκόσμια χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid, την εμβολιαστική εκστρατεία και την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας.
Η Aramco έρχεται να προστεθεί στις άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου που ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Exxon Mobil τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 4,69 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,10 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 26 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.
«Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αντανακλούν μια ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και οδεύουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 πιο ανθεκτικά και πιο ευέλικτα, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη κερδίζει δυναμική », δήλωσε ο Amin Nasser.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης