Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκκληση Γεννηματά για τη διάθεση όλων των πυροσβεστικών μέσων στην Εύβοια

Έκκληση Γεννηματά για τη διάθεση όλων των πυροσβεστικών μέσων στην Εύβοια
"Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες, που είναι μεγάλες. Θα γίνει και αυτό όταν σβήσουν οι φωτιές", τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Έκκληση να διατεθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέσα, πτητικά και επίγεια, για να σταματήσει η καταστροφή στην Εύβοια, απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μετά από την επικοινωνία της με τον δήμαρχο Ιστιαίας, Γ. Κοντζιά, για την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πυρκαγιά στην περιοχή.
«Η Εύβοια καταστρέφεται. Οι συνέπειες είναι δραματικές για το περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τη ζωή στην περιοχή.
Οι πολίτες βιώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης, την ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης. Η φιλότιμη και ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, της αυτοδιοίκησης και των ίδιων των κατοίκων, δεν αρκεί.
Κάνω έκκληση να διατεθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέσα, πτητικά και επίγεια, για να σταματήσει η καταστροφή. Είναι ανεπίτρεπτο η ευθύνη των αρμοδίων να περιορίζεται στις εκκενώσεις των οικισμών», δήλωσε η κα. Γεννηματά.
Υπογράμμισε πως «δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες, που είναι μεγάλες. Θα γίνει και αυτό όταν σβήσουν οι φωτιές. Τώρα χρειάζεται δράση, χρειάζεται επιτέλους αποτέλεσμα.
Δεν μπορούμε όμως να μένουμε σιωπηλοί παρατηρητές».

Να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης

«Επισημαίνουμε από τώρα την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής, κοινωνικής ζωής και του περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές.
Με σχέδιο, την διάθεση των αναγκαίων πόρων και όχι ευχολόγια. Οι επικοινωνιακού τύπου κινήσεις κάηκαν», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement