Κοινωνία

Μαίνονται τα μέτωπα στην Αττική με συνέχεις αναζωπυρώσεις - Παραδόθηκε στις φλόγες το Κρυονέρι

tags :
Μαίνονται τα μέτωπα στην Αττική με συνέχεις αναζωπυρώσεις - Παραδόθηκε στις φλόγες το Κρυονέρι

Το μέτωπο είναι μεγάλο και εκτείνεται από το Κρυονέρι μέχρι το Καπανδρίτι και την Μαλακάσα από δυτικά και την Λίμνη Μαραθώνα από ανατολικά

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Αττική, ενώ την ίδια ώρα οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια για κατάσβεση των πυρκαιών και προκαλούν συνέχειες αναζωπυρώσεις..
Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή των Αφιδνών, όπου χθες το βράδυ δόθηκε μια σκληρή μάχη στην εθνική οδό, προκειμένου να σταματήσει η πύρινη επέλαση.
Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.
Το μέτωπο είναι μεγάλο και εκτείνεται από το Κρυονέρι μέχρι το Καπανδρίτι και την Μαλακάσα από δυτικά και την Λίμνη Μαραθώνα από ανατολικά.
Στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια και επιχειρήσεις.
Μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκε σε κάτοικους της περιοχής με εντολή εκκένωσης.
Το απόγευμα η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Σταμάτας.

Ρεύμα και Υδροδότηση

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση. Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στη Σταμάτα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχηγια να σωθούν τα σπίτια στο Πευκόφυτο.
Οι αρχές δίνουν μάχη στο Πευκόφυτο, που είχε εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Ποντίων Αγίου Στεφάνου, με νέο μήνυμα του 112.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για να τους απομακρύνουν. Οι κάτοικοι των δύο οικισμών καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης τα μέτωπα στις Αφίδνες όπου η φωτιά έχει προξενήσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, στο Κρυονέρι όπου οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές σπιτιών και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Στο Κρυονέρι, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
Εγκατελειμένο σπίτι, όπου υπάρχουν πλαστικά και καύσιμη ύλη τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Σολωμού.
Οι κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με κλαδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης