Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ξεκινά η εφαρμογή του πιστοποιητικού Covid-19 – Σε διαθεσιμότητα οι ανεμβολίαστοι στα σχολεία

Ιταλία: Ξεκινά η εφαρμογή του πιστοποιητικού Covid-19 – Σε διαθεσιμότητα οι ανεμβολίαστοι στα σχολεία
Η επίδειξη του πιστοποιητικού Covid-19 θα χρειάζεται για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους, χώρους άθλησης και πολιτιστικά κέντρα
Σχετικά Άρθρα

Από σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στην Ιταλία άρχισε η εφαρμογή του «πράσινου πάσου» σε κλειστούς χώρους: καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, χώρους άθλησης και πολιτιστικά κέντρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Πρίστιμα

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 400 ευρώ και φτάνουν μέχρι 1.000, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εμπόρους.
Πάντως δεν λείπουν τα προβλήματα: πελάτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά επέμειναν να καθίσουν μέσα στα καφέ, ενώ κάποιοι έμποροι προτίμησαν να βγάλουν τα τραπέζια από τους εσωτερικούς χώρους, για να μην πρέπει να ελέγχουν, αν ο κάθε εισερχόμενος πελάτης έχει πράγματι το πάσο εμβολιασμένου.

Εστιατόρια

Πολλοί εστιάτορες δε, επιμένουν ότι έστω και αν τους έχει επιτραπεί να βγάζουν τραπεζάκια στα πεζοδρόμια χωρίς να πληρώνουν φόρους, οι νέοι έλεγχοι και περιορισμοί μέσα στα μαγαζιά θα τους κάνουν να χάσουν εισόδημα.
Στο Παλέρμο της Σικελίας πάντως ένα εστιατόριο είχε αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο μόνον σε εμβολιασμένους ήδη πριν από τρεις εβδομάδες. Και η πελατεία, αντί να μειωθεί, αυξήθηκε, διότι όλοι νιώθουν πιο ασφαλείς.

Η γραμμή Draghi

Η κυβέρνηση Draghi παράλληλα αποφάσισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου το «πράσινο πάσο» θα πρέπει να χρησιμοποιείται και από τους εκπαιδευτικούς, όπως και για την είσοδο σε πλοία, πούλμαν και τραίνα, για μετακινήσεις εκτός περιφέρειας.
Θα πρέπει να το χρησιμοποιούν επίσης όλοι οι φοιτητές και καθηγητές των πανεπιστημίων.

Σε διαθεσιμότητα στα σχολεία

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι ένας τρόπος για να πεισθεί – ή να αναγκασθεί να εμβολιαστεί – το 13% των ιταλών εκπαιδευτικών που ακόμη δεν έχει κλείσει ραντεβού.
Αυτό σημαίνει πως υπερίσχυσε ουσιαστικά η γραμμή του πρωθυπουργού Mario Draghi για βαθμιαία αυστηροποίηση των μέτρων.
Και η Lega του Matteo Salvini παρά τις διαμαρτυρίες, έκανε πίσω.
Όπως υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, με την πάροδο των μηνών -παρά τα διάφορα προβλήματα- η συνεργασία των δυνάμεων που συνθέτουν την πολυκομματική αυτή κυβέρνηση αποδεικνύεται όλο και πιο αποδοτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης