Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιές – Δεύτερο Beriev ζητά από τη Ρωσία η Αθήνα – Συνδρομή και από χώρες της Ευρώπης

Πυρκαγιές – Δεύτερο Beriev ζητά από τη Ρωσία η Αθήνα – Συνδρομή και από χώρες της Ευρώπης

Γαλλία, Ελβετία και Ρουμανία στέλνουν βοήθεια ενώ ήδη προσφέρει χείρα βοηθείας η Κύπρος

Σχετικά Άρθρα

Αττική, Βόρεια Εύβοια και Ηλεία έχουν παραδοθεί σε πύρινο εφιάλτη καθώς η χώρα βρίσκεται σε κλοιό πυρκαγιών, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις αρχές να κάνουν ό,τι είναι  δυνατό για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς συνεχώς ξεπηδούν νέα μέτωπα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 η Αθήνα φέρεται να ζήτησε ένα ακόμη Beriev-200 από τη Μόσχα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ρωσίας η Αθήνα κατέθεσε αίτημα στη Μόσχα για την παραλαβή ενός ακόμη Beriev-200.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε ήδη με τον Ρώσο ομόλογό του, S. Lavrov, και ήρθαν σε συνεννόηση για το επείγον αυτό ζήτημα.
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ώρες το ρωσικό «υπερόπλο» υπέστη βλάβη και καθηλώθηκε στο έδαφος για αρκετές ώρες μέχρι να επισκευαστεί και να επιστρέψει στο καθήκον.

Συνδρομή από χώρες της Ευρώπης

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού η Γαλλία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, η Ελβετία τρία ελικόπτερα και η Ρουμανία οχήματα και 112 πυροσβέστες. Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας βρίσκονται ήδη 20 Κύπριοι πυροσβέστες με δύο μηχανήματα έργου, δύο σουηδικά ελικόπτερα και 80 Γάλλοι πυροσβέστες.
Όλη η βοήθεια κινητοποιείται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, με συγχρηματοδότηση από την Επιτροπή τουλάχιστον του 75% του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης