Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 40 συστημάτων πυροβολικού M109A6 στην Ταϊβάν

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 40 συστημάτων πυροβολικού M109A6 στην Ταϊβάν
ΗΠΑ-Ταϊβάν: Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση 40 αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού M109A6 στην Ταϊπέι

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση 40 οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών M109A6 στην Ταϊβάν.
Πρόκειται για αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού, σε μία συμφωνία με οικονομικό ύψος άνω των 750 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Η έγκριση αυτή ακολουθεί μία σειρά από πωλήσεις οπλικών συστημάτων την προηγούμενη χρονιά συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (drones) και πυραυλικών συστημάτων παράκτιας άμυνας, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας του νησιού, προκειμένου να αποθαρρυνθεί μία ενδεχόμενη εισβολή της Κίνας.
Η κυβέρνηση Biden έχει εγκρίνει και άλλες άμεσες εμπορικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν και μετά.
Το αναφερόμενο πακέτο θα περιλαμβάνει τα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού, 1.698 συλλογές πυρομαχικών ακριβείας, ανταλλακτικά, την εκπαίδευση των πληρωμάτων, σταθμούς εδάφους, αλλά και αναβαθμίσεις για τα οβιδοβόλα προηγούμενης γενιάς που διαθέτει η Ταϊβάν, σύμφωνα με το πεντάγωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης