Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Dalio (Bridgewater): Έχω Bitcoin αλλά εάν πρέπει να διαλέξω, προτιμώ τον χρυσό

Dalio (Bridgewater): Έχω Bitcoin αλλά εάν πρέπει να διαλέξω, προτιμώ τον χρυσό
Ο Ray Dalio υποστηρίζει ότι ο χρυσός προσφέρει καλύτερη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα

Αν και προτιμά τον χρυσό, καθώς προσφέρει καλύτερη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, ο Ray Dalio δηλώνει ότι παραμένει bullish για το Bitcoin.
Μιλώντας στο CNBC, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, παραδέχθηκε ότι κατέχει «ένα πολύ μικρό ποσό» Bitcoin αλλά είπε ότι θα διάλεγε τον χρυσό, εάν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των δύο.
«Εάν βάλεις ένα όπλο στο κεφάλι μου, και μου πεις, ότι μπορώ να έχω μόνο ένα, θα διάλεγα τον χρυσό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι βλέπει το Bitcoin ως ψηφιακό χρυσό και ότι αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο για διαφοροποίηση.
«Υπάρχουν ορισμένα assets που θέλεις να κατέχεις για να διαφοροποιήσεις το χαρτοφυλάκιο σου. Το Bitcoin είναι κάτι σαν τον ψηφιακό χρυσό» είπε.
O Dalio είναι bullish για τον χρυσό μακροπρόθεσμα, με την Bridgewater να έχει ρίξει περισσότερα από 400 εκατ. δολ. στον χρυσό το β' τρίμηνο του περασμένου έτους.
Το 2019, ο ίδιος έγραψε ότι η προσθήκη του χρυσού μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση ενός χαρτοφυλακίου επειδή μειώνει τον κίνδυνο και ενισχύει την απόδοση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρυσός προσφέρει καλύτερη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.
Οι κεντρικές τράπεζες κατέχουν σήμερα περισσότερους από 35.000 τόνους χρυσού, που ισοδυναμεί περίπου με το 1/5 του χρυσού που εξορύχτηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης